23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Olgunca yapılmış bir değerlendirme

BaşbakanTayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı’nda 21 Nisan’da yaptığı ve büyük yankı uyandıran "yıllık değerlendirme" konuşmasının ardından dün ilk kez bir araya geldi. Erdoğan, Özkök’ün konuşmasını "olgunca yapılmış bir değerlendirme" olarak niteledi.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile bugün Başbakanlıkta 1 saat 20 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede, Türkiye’nin güvenliği, Kıbrıs, Ege, Yunanistan, Irak ve terör örgütü PKK konularının ele alındığı bildirildi.

Önceden planlandığı ve olağanüstü bir nitelik taşımadığı belirtilen görüşmeden çıkışında gazeteciler, Başbakan Erdoğan’a, "Orgeneral Özkök’ün önceki gün İstanbul Harp Akademileri’nde yaptığı konuşmayı nasıl değerlendirdiğini" sordu. Erdoğan, Özkök’ün Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı değerlendirmelerle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Genelkurmay Başkanımız iç ve dış gelişmelerle ilgili kanaatini yıllık olarak değerlendirerek Harp Akademileri’nde bir konuşma yapmıştır. Herkesin kanaati şüphesiz kendi ile alakalıdır. Tabii paylaştığımız yerler olur, paylaşmadığımız yerler olur. O ayrı mesele. Ama bana göre geneli itibariyle olgunca yapılmış bir değerlendirmedir.”


AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 00:49:53
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 00:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?