18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Olimpiyat kafilesi çiçeklerle karşılandı

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, "Olimpiyatlardan önce ’5’i altın, 10 madalya bekliyoruz’ demiştik. Fazlası da olabilirdi. 4 dördüncülüğümüz vardı, birisi bereket bronza döndü. 66 sporcuyla gidip, 10 branşta yarıştığımız müsabakalarda ilk kez 5 branşta madalya elde ettik. Türk tarihinin en büyük rekoruyla dönebilirdik. 1948 Londra Olimpiyatları’nda elde edilen 12 madalyanın altında kaldık, ama 1948’den bu yana en büyük başarıyı elde ettik. Tabii ki Türkiye’nin gerçek karşılığı bu değildir. Milyonları bulan lisanslı sporcumuz olması gerekiyor. 28 olimpiyat branşının en az 20’sine katılan bir Türkiye istiyoruz. 67 sporcuyla katılan değil, modern büyük ülkeler gibi 300 sporcuyla katılan bir ülke olmak istiyoruz. Şahlanacağımız günlerin de burada vaadinde bulunuyorum. 2008’de Pekin’de yapılacak olimpiyat oyunları için yarından itibaren çalışmalara başlayacağız" dedi.

Altın madalya bekledikleri Süreyya Ayhan, Hamza Yerlikaya ve Elvan Abeylegesse’nin madalya alamamış olmasının burukluğunu yaşadıklarını belirten Mehmet Atalay, "Ancak bu dünyanın sonu değil. Büyük sporcuların kaybetme riski ve sıkıntıları olabilir. Hepsini kabul ediyoruz. Elvan Abeylegesse’yi çok sevdik, sevmeye de devam edeceğiz. O, Süreyya ve Hamza’nın sadece olimpiyat şampiyonluğu borcu var bize. Başka hiçbir problem yok. Bundan sonra telafi edeceklerdir. Buna inanıyoruz’’ diye konuştu.

Boksta gümüş madalya kazanan 48 kiloda Atagün Yalçınkaya ise, bu genç yaşta olimpiyatlarda finale kaldığını belirterek, "Finale kadar gelmek de büyük başarı, gönül isterdi ki İstiklal Marşı’nı okutturayım. Ama finalde Dünya Şampiyonu Kübalı rakibime yenildim. Finalde altın için bütün gayretimi sarf ettim. Ben de milletimizden özür diliyorum’’ diye konuştu.

Güreşte 86 kiloda bronz madalya kazanan Mehmet Özal, olimpiyatlardan madalya ile dönmenin de bir onur olduğunu söyleyerek, ’’Bütün sporcuların hedefi altın madalya olduğu için herkes kendi hayal kırıklığını içinde yaşıyor. Ama madalyayla dönmek de çok büyük bir gurur. Bu nedenle kendi şahsımda teselli buldum’’ dedi.

5 bin ve bin 500 metrede hayal kırıklığına neden olan Elvan Abeylegesse, 2 altın madalya hedeflediğini, ancak başaramadığını belirterek, ’’Önümde çok yarış var. Daha çok rekorlar kırıp Türk halkını mutlu edeceğim’’ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 23:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?