20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Olimpiyatlara görkemli kapanış

Oyunlarda 20’den fazla sporcunun doping yaptığının belirlendiğini kaydeden Rogge, bu oyunlarda hile yapmanın zorlaştığını ve temiz atletlerin daha iyi korunduğunu söyledi. Rogge, konuşmasının sonunda dünya gençliğini 4 yıl sonra 29. Olimpiyat Oyunları için Pekin’e davet etti.

Atina Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Gianna Angelopoulos-Daskalaki de konuşmasında, olimpiyatların evine döndüğünü ve dünyaya Yunanlıların yapabilecekleri muhteşem işleri gösterdiklerini kaydetti.

Yunanlı şarkıcılar Domna Samiou, Yannis Parios, Marinella ve Dimitra Galani’nin şarkıları eşliğinde "Adaların Dansları" gösterisi sergilenirken, ülke bayraklarının geçiş töreninde Türk bayrağını grekoromen güreşte 96 kiloda bronz madalya kazanan Mehmet Özal taşıdı. Karma olarak ülke sporcuların statta yer almasından sonra olimpiyat marşı eşliğinde olimpiyat bayrağı stada getirildi.

31 metre yükseklikteki 4.7 metre çaplı olimpiyat meşalesi "Anne ve Kızkardeş" şarkısı eşliğinde indirilerek 3 yıldır öksüzler yurdunda yaşayan küçük bir kız çocuğu tarafından söndürüldü. Meşalenin sönmesinin ve olimpiyat bayrağının Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis tarafından Pekin Belediye Başkanı’na verilmesinin ardından Yunanlı sanatçıların verdiği konserle oyunlar sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 09:40:32
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 09:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?