30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ölü bebek karnında 4 gün bekletildi

İZMİR'de, bir yıllık evli Reyhan Savaş'ın ilk bebeğini dünyaya getirecek olması nedeniyle yaşadığı mutluluk, yavrusunun cesedinin kutu içerisinde kendisine teslim edilmesiyle acıya dönüştü.

Ev kadını Savaş, şekerinin yüksek olması nedeniyle yattığı hastanede son çekilen kalp grafisinde erkek bebeğinin öldüğünün belirlendiğini, buna rağmen suni sancı verilerek normal yoldan doğum yapmasının beklendiğini öne sürdü. Bu nedenle, 4 gün boyunca karnında bebeğinin cesedinin bekletildiğini iddia eden Savaş, “Bebeğimin öldüğü yetmezmiş gibi beni de öldürmek istediler. Sürekli suni sancı verdiler. Durumum kötüleşince sezaryenle bebeği aldılar. Bir de cesedini kutu içinde verdiler. Bebeğimi ölmeden, sezaryenle dünyaya getirebilirlerdi. Bu nasıl insanlık, bu nasıl tıp. İhmali olanlardan adalet önünde hesap soracağım” dedi.

30 yaşındaki Reyhan Güneş, geçen Kasım ayında ayakkabı fabrikasında işçi olarak çalışan Ali Savaş'la evlenerek Savaş soyadını aldı. Savaş çiftinin mutluluğu, erkek bir bebek dünyaya getirecek olmalarının müjdelenmesiyle bir kat daha perçinlendi. Anne olacağı günü heyecanla bekleyen Reyhan Savaş, yaklaşık 20 gün önce hamileliğinin son ayında ağrılarının artması üzerine Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin, Kadın Doğum Birinci Servisi'nde tedaviye alınan Reyhan Savaş'ın ölçümlerinde şekerinin yüksek olduğu saptandı. Tedaviyle şekeri normale çekilen Savaş'ın, tedbir amaçlı hastanedeki tedavisine de devam edilmesine karar verildi. Bu sürede, bebeğinin ultrason ve kalp grafileri de çekilen Savaş'ın, yaşının genç olması nedeniyle normal yoldan doğum yapması amaçlandı. Geçen perşembe günü, doğuma günler kala, son kez çekilen kalp grafisinde Savaş'ın karnındaki bebeğinin öldüğü saptandı.

ÖLÜ BEBEK 4 GÜN KARNINDA BEKLEDİ

Daha yüzünü bile göremediği bebeğinin öldüğü haberiyle yıkılan Reyhan Savaş, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. İddiaya göre, yaşının genç olması nedeniyle ölü bebeği normal yollardan doğurması istenen Savaş'a suni sancı verilmeye başlandı. Dört gün boyunca suni sancı verilen genç kadının tedaviye tepki vermemesi üzerine ölü bebeği geçen pazar günü sezaryenle alındı.

CESEDİ KUTU İÇİNDE VERİLDİ


Morga indirilen Savaş çiftine, bebeklerinin cesedi bir kutu içerisinde verildi. Bebeğinin cesedinin kutu içerisinde verilmesiyle ikinci büyük acıyı yaşayan anne Savaş yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Tedavim boyunca herşey normaldi. Son yapılan tetkiklerde oğlumun öldüğü söylendi. Günüm gelmesine rağmen sezaryenle bebeğimi almadıkları için ihmallerinin kurbanı olduk. Bebeğimin öldüğü yetmezmiş gibi bir de beni öldürmek istediler. Sürekli suni sancı verdiler. Karnımda ölü bebeğimle, sürekli verdikleri sancı ızdırabım oldu. Durumum kötüleşince de sezaryenle bebeği aldılar. Bu da yetmezmiş gibi cesedini kutu içinde verdiler. Sorduğumda, ‘Neye koyacaktık’ diye terslediler.”

Sürekli gözyaşı döken Reyhan Savaş, “Bu nasıl insanlık, bu nasıl tıp. Ne yapacağımızı şaşırdık. Evladımın ölümünde ihmali olanlardan, bize bu acıları yaşatanlardan adalet önünde hesap soracağım. Suç duyurusunda bulunacağım” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

UZMANLAR: YAPILAN NORMAL


Kadın doğum uzmanları ise, uygulamanın normal olduğunu, bu tür durumlarda, normal yollardan doğum yaptırılmasının annenin lehine olduğunu, 15 gün bile beklenebileceğini, tüm tedaviye rağmen sonuç alınamazsa bebeğin sezaryenle alınabileceğini söyledi. Hastane yönetimi ise, konunun araştırıldığını belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 10:14:00
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 11:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?