20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ölü sayısı 10 bini aşabilir!

Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da bilanço ağırlaşıyor. Başbakan Kan, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük dramla karşı karşıyayız" dedi.

9 büyüklüğündeki depremin ardından tsunaminin vurduğu Japonya’da, bilanço ağırlaşıyor. Tsunami kabusundan en fazla etkilenen Miyagi’de ölü sayısının 10 bini aşabileceği açıklandı. Milyonlarca Japon ise açlık ve susuzluk tehlikesi yaşıyor.
Japonya Başbakanı Naoto Kan yaşadıkları felaket için "Japonya, 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük insanlık dramıyla karşı karşıya" yorumunu yaptı.

Japonya’da Ölüm-Kalım Savaşı
Deprem ve tsunami felaketinde zaman ilerledikçe bilanço ağırlaşıyor. Tsunami kabusunu en ağır şekilde yaşayan Miyagi’de ölü sayısının 10 bini geçebileceği açıklandı.

100 binden fazla asker, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları için seferber edildi. Ancak sarılması gereken yara çok derin...

Kuzeydoğu kıyı kentlerinde milyonlarca Japon, ölüm kalım savaşı veriyor. İçme suyu, yiyecek ve elektrikten mahrum halk soğukla da mücadele ediyor.

Japonya Felaketi Atlatabilecek mi?
Bu arada ekonomi ve teknoloji devi Japonya, yaşadığı korkunç felaketi atlatabilecek mi? sorusu yanıt arıyor.

"Bütün dünya, bizi Japonlar bu krizin üstesinden gelebilecek mi diye izliyor" diyen Japonya Başbakanı Naoto Kan, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya’nın başına gelen afetle ilgili herkesin aklındaki soruyu dile getirdi.

"2. Dünya Savaşından Bu Yana En Büyük Dramla Karşı Karşıyayız"
Naoto Kan, halka seslendiği konuşmasında, "Japonya, 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük insanlık dramıyla karşı karşıya" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2011 Pazar 10:55:13
Güncelleme :13 Mart 2011 Pazar 22:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?