19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ölü sayısı 9 oldu!

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde domuz gribi virüsü yüzünden ölenlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da 4 yaşındaki bir kız çocuğunun “domuz gribi” nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'da “Pandemik” grip nedeniyle tedavisi devam eden ve altta yatan kronik hastalığı olan 4 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Açıklamada, “Bu vefatla beraber, Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 7 olmuştur. Durumu ağır olan 8 hastanın tedavisi ise yoğun bakımlarda sürdürülmektedir” denildi.

Konya'da 2 kişi

Sağlık Bakanlığı'ndan gece yapılan açıklamada Konya'da tedavisi devam eden 22 aylık bir kız ve kronik hastalığı olan 14 yaşında bir erkek çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Konya'da domuz gribi A (H1N1) virüsü sonucu 22 aylık bir kız bebek ile 14 yaşındaki erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini açıklaması ardından, ölen çocukların adları belirlendi.

Emine Duygu Gündüz'ün 22 aylık olan bebeği 31 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, domuz gribi şüphesi ile tedavi altına alındığı ve pazar günü saat 07.25'te hayatını kaybettiği belirtildi.

14 yaşındaki beyin felçi hastası olan Burak Kuş'un da aynı gün, aynı hastanede domuz gribi şüphesi ile tedavi altına alındığı ve cumartesi günü saat 22.00 sıralarında öldüğü belirtildi.

Ankara'da 1 kişi

Ankara'da da bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Durmuş İlhan, tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da ise akciğer yetmezliği teşhisiyle tedavi gören bir kadının domuz gribinden ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için alınan numune, bugün Ankara'ya gönderilecek.

Son ölüm Ankara'dan

Domuz gribi ölümleriyle ilgili son  iki haber akşam saatlerinde geldi. 13 yaşındaki bir kız çocuğunun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirilirken, hemen akabinde 65 yaşındaki bir kadının da yaşamını yitirdiği bildirildi.  

Böylece, virüs yüzünden ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Türkiye genelinde ise 9'u yoğun bakımda olmak üzere 31 kişinin tedavisi hastanelerde sürüyor.

Akdağ: "Dikkatli olmalıyız"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ domuz gribiyle ilgili, "Laboratuvar kayıtlı sayımız bin 800'leri geçti. Ama çok net olarak şunu ifade etmem lazım. Bu vaka sayılarının daha çok üstünde vaka sayısının olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

H1N1 virüsünden ölenleri tek tek sayılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Akdağ, "Nasıl korunacağımızın üstüne yoğunlaşmamız lazım. İster beyaz önlüklü sağlık çalışanlarımız olsun, doktorlarımız, hemşirelerimiz, laboratuvar teknisyenlileri ve diğer beyaz önlüklüler, ister bu hastanelerde çalışan diğer kardeşlerimiz olsun, temizlik işleri, yemek, güvenlik diğer benzeri hizmetlerde çalışan personelimiz için söylüyorum, lütfen aşılarını yaptırsınlar. Bu hususta dedikodulara kulak asarak aşı yaptırmazlık etmesinler" dedi.

Vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Akdağ, "Hiçbir özel kuruluş bu virüs ile ilgili bir çalışma yapmamaktadır ve bu anlamda vatandaşlarımızda dikkatli olmalılardır. Gereksiz harcamalar içerisine girmemelilerdir" dedi.

Bazı özel kuruluşların domuz gribi aşısı yapıyoruz diye normal mevsimsel grip aşısı yaptıkları bilgisinin kendilerine geldiğini belirten Bakan Akdağ, bu hususta gerekli incelemelerin yapıldığını kaydetti.

Bununla ilgili bir genelgede hazırlayacaklarının altını çizen Akdağ, "Vatandaşlarımız gerekirse bununla ilgili telefon numaralarımıza, internet adresimize müracaat etsinler. Ya da 184'e müracaat etsinler. Kulaktan doğma bilgiler ile hareket etmesinler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:55:48
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.152.xxx Tarih : 2.11.2009 18:25:58

ben domuz gıribinden birilerinin öldüğüne inanmıyorum hiç bir haber kaynağı bir tek hasta dahi göstermedi bu aşılar için yapılan bir kampanya aşılama gününe 1 hafta kala herkez ölüyor acaba birileri bize zorla aşımı yapmak istiyor o aşıyı kesinlikle olmayacağım hastalandığım zamanda hastaneye gitmeyeceğim istatistiğe eklemek için adamlar bizi öldürebilir ve ölenlerin yakınları bence hemen yargıya başvurmalı kesin ölüm nedenini bulmalı