19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ölüm nedeni belli oldu

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, ABD'li Sarai Sierra'nın ölüm nedenine ve ''kurye'' olup olmadığına ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin, ABD'li Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin sorularını yanıtladı.

Çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp raporunun henüz çıkmadığını belirten Çapkın, ''Ama başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor'' dedi.

Çapkın, bir gazetecinin, Sierra'nın İstanbul'da bulunmasına dair farklı iddialar olduğunu hatırlatması üzerine de ''Turist. Geziyor tek başına'' dedi.

Sierra'nın ''kurye'' veya ''ajan'' olduğu iddiaları konusunda da Çapkın, ''Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair...'' karşılığını verdi. 

Sarai Sierra cinayetinde sürpriz tanık

Kayıp ABD’li kadın turist Sarai Sierra ölü bulundu. Olayla ilgili ifade vermek üzere polis merkezine gelen bir kadın, "Salı günü kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm" dedi.

Sarayburnu’nda bulunan cesedin, bir süredir kayıp olan ABD’li kadın turist Sarai Sierra’ya ait olduğu belirlendi.Salı gecesi bir ceset gördüğünü söyleyen kadın, ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. İsmini açıklamak istemeyen kadın, “Kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm" dedi.

Gayrettepe’de yaşadığını, salı gecesi kardeşine yemeğe gittiğini ifade eden kadın, dönüş yolunda saat 23.00-23.30 sıralarında park etmiş bir otomobilde bir erkeği gördüğünü ifade etti. Kadın, erkek şahsın arka koltuktan bir şey çıkarttığını, şahıs kalktığında bir elin düştüğünü gördüğünü söyledi. Kadın, "Kızım, ‘Anne yanlış görmüşsündür’ dedi. Şahin veya Doğan marka gibi eski bir arabaydı. Orta yaşın üstünde bir erkekti" dedi.

AA/iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2013 Pazar 13:09:24
Güncelleme :4 Şubat 2013 Pazartesi 12:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?