30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ölüm sebebi 'vurulma' değil!

İngiliz polisi, eski Pakistan başbakanlarından Benazir Butto'nun vurularak ölmediğini tespit etti.

İngiliz polisi, eski Pakistan başbakanlarından Benazir Butto'nun kurşun yarasından değil intihar saldırısından dolayı öldüğünü tespit etti.

New York Times gazetesi, Butto'nun ölümünü soruşturan İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard yetkililerine dayanarak yaptığı haberde, Scotland Yard müfettişlerinin 27 Aralık'ta Pakistan'ın Ravalpindi şehrinde meydana gelen suikastte Butto'nun ölüm sebebiyle ilgili olarak Pakistan hükümetinin yaptığı açıklamayı destekler vaziyette bulgulara ulaştıklarını bildirdi.

Bu soruştırma sonuçları, doğrulanması halinde yeni tartışmalara yol açacak. Hükümet, Butto'nun patlamanın etkisiyle kafasını arabadaki sunroof'a çarparak öldüğünü ifade ederken Butto'nun partisi bu iddiayı reddediyor ve eski başbakanın kafasına isabet eden kurşunla öldüğünde ısrar ediyor.

İngiliz polisi henüz konu hakkında resmi açıklama yapmadı. Scotland Yard müfettişlerinin ayrıca saldırının daha önce iddia edildiği gibi 2 kişi tarafından değil tek bir intihar bombacısı tarafından yapıldığını bildirdiği ifade edildi.

İngiliz polisinin raporu bu sabah Pakistan İçişleri Bakanlığı'na teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 12:28:33
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 12:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?