20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ölümüne göz yumdular

Genç kadın, Facebook'tan yaşamına son vereceğini duyurdu ancak listesinde bulunan bin 48 arkadaşı ise bu duruma kayıtsız kaldı.

İngiltere'de yaşayan 42 yaşındaki Simone Back, 25 Aralık 2010 tarihinde Facebook'taki sayfasına "Bütün haplarımı içtim, yakında ölmüş olacağım. Hoşça kalın" diye not düştü.

Listesinde bulunan bazı arkadaşları Back'i yalancılıkla suçladı, biri ise bunun kendi tercihi olduğunu söyledi.

Back'ten haber alınamaması üzerine evine giden polis ekipleri, 17 saat sonra genç kadının cansız bedeni ile karşılaştı.

ANNESİ İSYAN ETTİ
Genç kadının annesi Jennifer Langridge, kızının mesajı yayınlamasından bir gün sonra olaydan haberi oldu.

Kızının ölümü karşısında arkadaşlarının hiçbir şey yapmamasına öfke duyan Langridge, "Ertesi gün arkadaşlarından biri 'kızına yardım et' mesajı gönderene kadar olanlardan hiç haberim yoktu" dedi.

Langridge, kendisi engelli olduğu için evden çıkamadığını ve bu yüzden de hemen polisi arayıp durumdan haberdar ettiğini söyledi.

BAZILARI YÜRÜME MESAFESİNDE OTURUYOR
Back'in arkadaşlarından Samantha Pia Owen da Back'e yürüme mesafesinde oturanların bile yardımcı olmak için hiçbir şey yapmadıklarını anlattı ve şunları söyledi:

"Herkes sanki her şey normalmiş gibi tartışmaya devam etti. Bu kişilerden bazıları Simone'a yürüme mesafesinde oturuyor. Eğer içlerinden birisi bilgisayar başından kalkıp evine gitmiş olsaydı, belki de Simone ölmeyecekti."


 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 12:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?