18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ongun adaylığını açıkladı

Ongun, "12 Ekim Büyük Kongremiz, kendi evimizi temizlemeye, çeki düzen vermeye başlayacağımız gün olacaktır" dedi. Ongun ve beraberindeki bir grup, basın toplantısından önce MHP Genel Başkanlarından Tuğrul Türkeş'i mezarı başında ziyaret etti. Ongun, daha sonra düzenlediği basın toplantısı ile MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Ongun, Hacı Baba Resteronta MHP bayrakları ve "Bütün ülkücüler kardeştir', ve "12 Ekim Büyük Kucaklaşma günü" pankartalarının asılı olduğu salona alkışlarla girdi. Türkiye'nin bir uçurama doğru sürüklendiğini kaydeden Ongun, "Gerçekleri görmezden gelmeye, aldatıcı ve avutucu yorumlarla, şartları yanlış algılamaya ve yanlış değerlendirmeye asla hakkımız yoktur.
     
     'İşe kendi evimizden başlayacağız' diyen Ongun, "12 Ekim Büyük Kongremiz, kendi evimizi temizlemeye, çeki düzen vermeye başlayacağımız gün olacaktır. Bu kongre MHP'nin yol kavşağıdır" şeklinde konuştu. 3 Kasım seçimlerinde Türk milletinin iktidar dönemi ve tavırlarıyla MHP'yi nasıl değerlendirdiğini ortaya koyduğunu söyleyen Ongun, "Bu sonuçlar halkımızın yüzümüze tuttuğu aynadır. Aynadaki görüntümüzü dürüstçe değerlendirmeliyiz" dedi. Ongun, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 3.5 yıl içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Merkez Yönetiminin kendilerinde derin bir hayal kırıklığı meydana getirdiğini ve partinin bugün içinde bulunduğu duruma sürüklediğini ifade etti. Ongun , "MHP'nin asıl kayıpları, seçim kaybından çok daha büyük ve daha acıdır. Partimizin yönetimi tarafından teşkilat içi uygulamalar ve yönetim tarzı bir küskünler ordusu yaratmıştır. Dava arkadaşlarımızın arasına güvensizlik, kırgınlık ve fitne ateşi düşürülmüştür. 3 Kasım sonuçlarının altında yatan asıl sebep, partimizde yapılan acımasız, vefasız ve faydasız kıyımdır" şeklinde konuştu. MHP'de ki yönetim zihniyetinin kökten değişmesi gerektiğini belirten Ongun, bunun için MHP Genel Başkanı ve Yönetim Kadrosunun değişmesi gerektiğini, ancak bundan sonra yenilenme, toparlanma ve büyümenin sağlanabileceğini kaydetti.Ongun, aylarca devam eden tartışmaların ve değerlendirmelerin sonunda MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu söyledi. Ongun'un sözleri, 'Başkan Ongun, ülkücüler el ele' sloganları ile kesildi.
     
     Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından iki gün önce Türkiye'ye gelen Türkmen kızı Aybeniz Küzeci, Ongun'a Kerkük'ten getirdiği toprağı verdi. Türkmen kız Ongun'a toprağı verirken, "Başkanımıza ve Türkiye'ye emanet ediyorum" dedi.
     
     Kurultay provası gibi geçen basın toplantısının ardından Ongun, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kendisinin adaylığı konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne söylediği yönündeki soruya Ongun, "Bu benim kaderim. Geçen Kurultay'da Devlet Bey'in lehine çekiliyorsunuz soruyorlar, aday oluyorsunuz soruyorlar. Devlet Bey'e sorulacak soruyu bana soruyorlar" diye espirili bir şekilde cevap verdikten sonra, Bahçeli'nin kendisine başarılar dilediğini söyledi. Bir gazetecinin 3 Kasım seçimleri için DYP'den aday olmak için Tansu Çiller ile görüştüğü yönünde spekülasyonların hatırlatılması üzerine, "Hem valllahi hem billahi ne görüştüm ne de aday oldum. Ancak birçok partiden bana teklif geldi. Bu şartlı klasik karalama metodudur" dedi. Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 'Partimizden elini ayağını çeksin' açıklamasını hatırlatması ile ilgili olarak Ongun şunları söyledi: " Benim partimi birileri manipule etse o gökkübbeyi başlarına yıkarım. Gerçekten üzgünüz. Eğer bu konuda bilgi belge varsa bunun görmezden gelmek büyük acizliktır".
     
     Şartlar gerektiğinde geçen kongrede yaptığınız gibi adaylıktan çekilir misiniz? sorusuna Ongun, 'Buna ne Allah ne de kul razı olmaz. Ben bir milim ayrılmam. Geçen kongrede benim fedekarlık yapmam konusunda mesaj aldım. Ama bu fedekarlığım takdir görmedi. Siyasette fedekarlık yapılmayacağını anladım" dedi.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2003 Salı 16:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?