22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Önümüzdeki Yüzyılda Neler Olacak?

YENİ ALETLER

Kablosuz LCD TV. Gelecek ilkbaharda 1.800 dolara satışa çıkacak TV'nin kablosu olmayacak ve evde kolayca dolaştırılabilecek.

Özel alışveriş arabası. IBM'in hazırladığı bu alışveriş aracındaki navigasyon aletiyle neyin nerede olduğunu görmek mümkün olacak.

Yeni mikrodalga fırın. Mikrodalga genelde dondurulmuş gıdaları çözme ya da yemek ısıtmada kullanılıyor. GE'nin yeni fırını ise termal ve mikrodalga mantığına göre çalışıyor. Yemekleri konvansiyonel fırınlara göre yarı zamanda pişiriyor.

İnteraktif oyuncak bebek. Sonbaharda çıkacak ve NanoMuscle teknolojisiyle üretilen oyuncak bebeğin mavi gözleri, çocuğunuzla interaktif bağlantı kuruyor.

TERÖRLE MÜCADELE

New York'taki L-3 Communications Şirketi, ‘‘milimetrik mikrodalga’’ sistemiyle çalışan dedektörler üretiyor. Havaalanlarına yerleştirilecek bu cihazlarla vücutta gizli plastik patlayıcılar bile görülebilecek.

Biyolojik terörizme karşı ilaçlar. Palo Alto'daki Anacor Şirketi, Pentagon ile birlikte şarbonu tedavi etmek üzere ilaç geliştirmek için 21.6 milyon dolarlık bir proje yürütüyor. DynPort Şirketi ise hızla etki gösteren şarbon aşısı üzerinde çalışıyor.

MARS SONDALARI

Mars uzay sondalarının 2004 yılında kızıl gezegene ulaşması bekleniyor. Mars araçları, uzayda dev adım atılmasına olanak sağlayabilir.

Haber Ajansı
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2003 Çarşamba 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?