30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Onun adı; 'Atom Nine!'

KKTC'de yaşayan İngiliz vatandaşlarının oluşturduğu hayırsever yardım kuruluşlarının yıldız ismi 101 yaşındaki 'Atom nine' İngiliz Peggy Mc Alpine, hayır işleri için liderliğini sürdürdü. 

102 yaşına yakında basacağını söyleyen atom nine, KKTC'de yoksul ve annesiz babasız çocuklara kucak açan SOS Çocuk Köyü'ne yardım toplamak için Harley Davidson marka motosiklet tutkunları ile birlikte turistlerin ve vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışları arasında turizm başkenti Girne'de motor turu attı.

Peggy Mc Alpine 101 yaşına gelişinin sırrını İHA'ya açıkladı. Alpine, Birinci Dünya Savaşı'nda Türk tütünü içtiğini ancak savaş koşulları nedeniyle Türk tütünü bulamadığı için sigarayı bıraktığını, dağcılık, yürüyüş, paraşütçülük gibi sporları yaptığını bugün de kendisini çok formda ve yardıma katkıda bulunduğu için çok mutlu hissettiğini belirtti. Alpine daha sonra kaskını takıp rüzgar ceketini giyerek SOS Çocuk Köyü Yöneticisi Barbaros Canıtez'in sürdüğü motora binerek konvoya katıldı.

100 yaşındaki doğum günü kutlamalarında, Girne Beşparmak Dağları'ndan 'Yamaç paraşütü' ile atlayan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 'Atom Nine Peggy', KKTC'deki yardım kuruluşlarına katkı sağlayabilmek için çeşitli eylemlere katılıyor. Atom ninenin 102. yaş gününü nasıl çılgın bir eylemle kutlayacağı ise merakla bekleniyor.

Motor turu, Girne antik limanının üstünde bulunan St. Andrews Kilisesi'nin bahçesinden başladı ve 1974 Barış Harekatı'nda şehit olan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu'nun adını taşıyan köye kadar gidiş gelişi kapsayan parkurla son buldu.

KKTC'de yaşayan İngilizlerin oluşturduğu yardım kuruluşları, Mayıs ayında düzenledikleri kermesle Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerinin ailelerine maddi yardım toplamışlardı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?