23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Onur Air uçuşlarına başladı

Uçuş yasağı kaldırılan Onur Air, Avrupa seferlerine dün akşamdan itibaren yeniden başladı.

Onur Air’in Almanya uçuşları Düsseldorf seferleri ile başlayacak. Yetkililer, yaptıkları yazılı açıklama ile Düsseldorf şehrine uçuşların günde iki seferle başlayacağını duyurdu.

Alman Sivil Havacılık yetkilileri Onur Air’in uçuşlarının 30 mayıstan itibaren rutine döneceğini açıkladı. Hollanda, Fransa ve İsviçre ise uçuşlar için herhangi bir kategorilendirme yapmadı.

Hollanda, Almanya, Fransa ve İsviçre’nin Onur Air’e uyguladığı uçuş yasağı, dün Rusya’nın başkenti Moskova’da toplanan Avrupa ulaştırma bakanları konferansı’nda kaldırılmıştı.

Uçuş yasağının nedeni teknik yetersizlik

Almanya ve Hollanda özel Türk havayolu şirketlerinden Onur Air’e uçuş yasağı koymuş, yasağın gerekçesi olarak teknik yetersizlikleri göstermişti.

Uçuş yasağı ilk önce Hollanda’dan gelmişti. Hollanda Ulaştırma bakanlığı 12 mayısta yaptığı açıklamada, teknik ve bakım yetersizliklerini gerekçe göstererek, Onur Air’in bu ülkedeki uçuş haklarını bir ay süreyle durdurduğunu duyurmuştu.

Hollanda’yı bir başka AB ülkesi Almanya izlemişti. Almanya Sivil Havacılık yönetimi güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek, Onur Air’in seferlerinin derhal iptal edildiğini belirtmişti. Daha sonra Fransa ve İsviçre de benzer yönde karar almıştı.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 22:13:29
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 22:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?