17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Org. Eruygur: Köktendincilik tehdit ediyor

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, terörün yanında, son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan kökten dincilik, uyuşturucu, insan ve silah kaçakçılığı, yolsuzluk, organize suçlar ve çevre kirliliği gibi tehditlerin asayişin Sağlanmasında, huzur ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli tehditler oluşturmaya başladığını bildirdi.

Jandarma Asayiş Vakfı'nın 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Eruygur, devletin en önemli fonksiyonlarından birisinin yurtiçinde emniyet, asayiş ve kamu düzenini sağlamak ve muhafaza etmek olduğunun bilindiğini ifade ederek, kamu düzeninin olmadığı, emniyet ve asayişin tesis edilmediği bir ülkede devletin varlığından söz edilemeyeceğinin açık olduğunu kaydetti.

Soğuk savaş sonrası önemli bir tehdit olarak ortaya çıkan terörün yanında, son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan kökten dincilik, uyuşturucu/insan ve silah kaçakçılığı, yolsuzluk, organize suçlar ve çevre kirliliği gibi tehditlerin de asayişin sağlanmasında, huzur ve güvenliğin tesis edilmesinde önemli tehditler oluşturmaya başladığını vurgulayan Eruygur, Türk jandarmasının, "ülke içi güvenliğin sağlanması yolunda en önemli maddi vasıta" olarak nitelendirilen Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği hedefe, bu ve benzeri kuruluşlarla ulaşabileceğinin reddedilmez bir gerçek olduğunu vurguladı.

165 yıl boyunca kendisine verilen görevleri mesai mefhumu gözetmeksizin fedakar ve kahramanca, halkıyla bütünleşerek yerine getiren Jandarma Genel Komutanlığı'nın, teşkilat yapısını, çalışma usul ve esaslarını sürekli yenilediğini ifade eden Orgeneral Eruygur, kuruluşundan bugüne kadar daima toplumun huzur ve güvenliği için görev yapan Türk jandarmasının, 21. yüzyılda çağdaşlarıyla özdeş ve hatta onlara örnek bir kolluk kuvveti olarak varlığını sürdüreceğini kaydetti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 20:11:21
Güncelleme :29 Mayıs 2004 Cumartesi 20:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?