18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Org. Özkök hakkında suç duyurusu

Türkiye’de Çağdaş Hukukçular Derneği’nin İzmir şubesi, Genelkurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir şubesi başkanı Bahattin Özdemir, 20 Mart’ta Mersin’de düzenlenen Nevruz gösterileri sırasında Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün kanunları çiğnediğini söylüyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Genelkurmay’ın bayrağın yakılması girişimi ardından yaptığı açıklamada Türk Ceza Yasası’nın halkı kin ve düşmanlığa karşı tahrik etmekle ilgili maddesini ihlal ettiğini öne sürüyor.

Orgeneral Hilmi Özkök, bayrağı yakma girişiminde bulunanları ’sözde vatandaş’ diye nitelendirmişti.

BBC’nin sorularını yanıtlayan Bahattin Özdemir, Genelkurmay Başkanı Özkök’ün 312’inci maddenin ihlallinden yargılanması talebiyle savcılığa suç duyurusunu ilettiklerini belirtti.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir şubesi, ’sözde vatandaş’ gibi ifadelerin, 312’inci maddede suç kapsamına giren ’toplumsal bir grubun hedef gösterilmesi ve halkın bir kısmının aşağılanması’ şeklinde yorumlanabileceğini savunuyor.

Bayrak yakma girişiminden bu yana son bir hafta içinde gösterilen karşı tepkiden endişeyle bahseden Bahattin Özdemir, ’konunun 6-7 Eylül olaylarına dönüşmesinden kaygı duydukklarını’ söyledi.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 20:22:53
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 20:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?