19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Org. Yavuz'dan hükümete 'laiklik' uyarısı

Işıklar Askeri Lisesi'nin 159. kuruluş gününe katılan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, hükümete YÖK konusunda mesaj göndererek, "Hepimizin bu konuda duyarlılığı var. Herkesin Anayasamız'a ve laiklik unsuruna saygılı olması lazım, laiklik Cumhuriyet'in temel taşıdır. Cumhuriyet'in zedelenmesi hepimizin felaketine sebep olur" dedi.


Işıklar Askeri Lisesi'nde düzenlenen kuruluş gününde heykeltıraş Tankut Öktem tarafından yapılan dev Atatürk Anıtı törenle hizmete girdi. Törene katılan Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Işıklar Askeri Lisesi mezunlarından Emekli Orgeneral Orhan Yiğit ve çok sayıda komutanla eşinin bulunduğu misafirler, tarihi askeri lise binasında müze, yatakhane ve dersaneleri gezerek geçmişi yadettiler. Emekli komutanlar anı defterine de duygularını yazdılar.


İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, 55 sene önceki bir öğrenci olarak değişik duygular yaşadığını söyledi. Kemal Yavuz, gündemdeki YÖK Yasası'yla ilgili herkesin bir duyarlılığı olduğunu belirterek, "Herkesin Anayasamız'a özellikle laiklik unsuruna saygılı olması lazım. Laiklik anayasanın temel taşıdır, temel yapısıdır. Ona herkesin çok büyük saygı göstermesi lazım. Ona saygı gösterilmezse o zedelenirse Cumhuriyet zedelenir, Cumhuriyet'in zedelenmesi hepimizin felaketine sebep olur. Bunun idraki içinde olmak lazım" dedi.


Yavuz, genç subaylara da mesajlar vererek şunları söyledi:

 "Cumhuriyetin değerlerini her zaman taktir etmek, korumak genç subayın birinci derecede Cumhuriyete sorumluluğudur. Onun unutulmaması gerektiğine inanıyorum. Atatürk, genç beyinlere insanlığa hürmeti tavsiye etmiştir. İnsanlığa hürmeti olmayanın hiçbir şeye saygısı olmaz. Kendi toplumunuza hürmet göstermelisiniz. Bugün dünyada milleti tarafından en ziyade saygınlık taşıyan silahlı kuvvetler Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Bunu kendisini beğenmiş yabancılar defalarca bana söylediler. Değerli gençler, sırtınızda taşıdığınız taşıdığınız üniforma size ait değildir. Sizi temsil etmiyor, 2 bin yıllık geçmişi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil ediyor. Bunun idraki içinde hareket tarzınızı belirleyin."

Okul Komutanı Kurmay Albay Ömer Paç ise Işıklar Askeri Lisesi'nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de aralarında bulunduğu 11 Genelkurmay Başkanı, 19 Kuvvet Komutanı ve 15 Ordu Komutanı yetiştirdiğini söyledi. Ömer Paç, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, yakın tarihini iyi bilen ve Atatürkçülüğe önem veren gençler yetiştirdiklerini ifade etti.

İHSAN ALTIKARDEŞ/SUAT ARVAS - BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 19:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?