17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Orgenaral Özkök'ten Annan Planına eleştiri

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Annan Planı içinde yer alan düzenlemelere, savaş gemilerinin Kıbrıs karasularından geçerken izin alma koşulunun eklenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Orgeneral Özkök, Meclis'in açılışının 84. yıldönümü dolayısıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın verdiği resepsiyona eşiyle birlikte katıldı.

Annan Planı içinde, Kıbrıs'ın karasularıyla ilgili olarak öngörülen düzenlemelerden Genelkurmay'ın haberinin olmadığı yolundaki görüşleri hatırlatan bir gazeteciye Orgeneral Özkök, şunları söyledi:

"Bilgisi olmayacağı değil, bilginin zamanlaması konusu bu. Ben basın toplantısında uluslararası sözleşmelerin ve bunların mutlaka gözden geçirilmesi, kalıcı ve adil bir düzene uyarlanması gerektiğini söyledim. Bu kanun da onlardan birisidir. Uluslararası denizcilik teamüllerine göre savaş gemileri karasularından bir ticaret gemisi gibi herhangi bir askeri maksat gütmeden geçebilirler. Ege'de de böyle uygulanıyor. Ama teamüllere aykırı olarak bu kanuna böyle bir madde ilave edilmiş. Bu bizim için değil bütün ülkeler için kabul edilebilir bir durum olmaktan uzaktır"

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 22:52:29
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 22:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?