23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Orgeneral Büyükanıt'tan terör uyarısı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye girişlerinin devam ettiğini belirterek, ’’önümüzdeki günlerde şehirlerde ve kırsal alanlarda saldırılar olabilir’’ dedi.

Askeri birliklerde incelemelerini sürdüren Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Batman’dan helikopterle Diyarbakır’a gitti.

Diyarbakır Valisi Efkan Ala’yı makamında ziyaret eden Orgeneral Büyükanıt, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin bahar tertiplerini ve gelecek dönem çalışmalarını yerinde görmek üzere bölgede dolaştığını söyledi.

Büyükanıt, bir soru üzerine, ’’geçen sefer Diyarbakır’a geldiğimde burada size terör örgütünün Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki mevcudu, terörist başının yakalandığı 1999 yılındaki seviyeye çıktı demiştim. Bu büyük yankı uyandırdı. Bu bir gerçektir. Doğrudur. Maalesef girişler devam ediyor. Biz de tedbirlerimizi artırdık" dedi.

"Şimdi tehlike daha büyük"

"Şimdi daha büyük bir tehlike var. Maalesef Kuzey Irak’tan gelen teröristler çok fazla miktarda C-4 dediğimiz çok güçlü patlayıcıyı da beraber getiriyor" diyen Büyükanıt, C-4 maddesinin çok güçlü ve özel bir patlayıcı olduğunu söyledi.

Büyükanıt, önümüzdeki günlerde büyükşehirlerde ve kırsal alanlarda terörist saldırıların gerkeleşebileceği uyarısında da bulundu.

Büyükanıt, "ileriki günlerde hem kırsal kesimde hem de metropollerde ve şehirlerde tehlikeli olabilir. Nitekim son zamanlarda üzerinde bu tür patlayıcı madde ile yakalanan bir hayli terörist de oldu. Bu konuda tüm kamuoyunu ve bölge halkını bilgilendirmek istiyorum’’ diye konuştu.

Van, Hakkari, Şırnak ve Batman’a gittiğini, bugün de Diyarbakır’ın kuzeyindeki birlikleri ve oradaki durumu gözlemlediklerini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, köye dönüşlerin sevindirici olduğunu söyledi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 00:03:02
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 23:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?