20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Orgeneral Özkök şehit annelerini kabul etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, şehit annelerinin kendilerine şehitlerin emaneti olduğunu belirterek, "Sizler TSK'nın değil, bütün milletin sahip çıktığı bir emanetsiniz" dedi.

Orgeneral Özkök, Genelkurmay Karargahı'nda, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini ve yakınlarını kabul etti.

Orgeneral Özkök, annelere hitaben yaptığı konuşmada, şehit anneleriyle bir arada bulundukları bugünün kendileri için en değerli günlerden biri olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şahadet ne demek? Şahadet, kutsal değerler uğruna bir kişinin en değerli özelliği olan canını feda etmesidir. Büyük bir özveridir. Şahadet, kutsal değerler için göze alınmış olan en büyük özelliktir. Bütün şehitlerimiz kutsal değerleri düşünmüşlerdir ki, bunlar ulusumuzun mutluluğu, esenliği, birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz'in temel ilkeleridir. Ne mutlu sizlere ki böyle evlatlar yetiştirdiniz ve bu kutsal değerler için onlar canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaştılar.

Şehitlik, herkes sıcak yatağında uyurken, sıcak kanını, kara soğuk toprağa akıtmak demektir ve ruh Allah'a yükselirken, (ben görevimi bu kutsal değerler için en iyi şekilde yaptım) diyebilmektir. Bu bakımdan, bu bize büyük bir tesellidir.

Şehit annesi olmak, çok ayrı bir özellik. Çünkü, ben biliyorum ki her biriniz evladınız için canınızı bin kere feda etmeye hazırken, onun canını feda etmesine katlanmak durumundasınız. Onlar sizin en değerli varlıklarınızdır. Onlar tarafından toprağa verilmeyi düşünürken, siz onları toprağa verdiniz. Bu acının ne kadar büyük olduğunu, ama bunun ne kadar onurlu olduğunu bizler çok iyi bilmekteyiz. Bu bakımdan sizler de en az şehitlerimiz kadar saygıya değersiniz. En az onlar kadar Türk milletinin kalbinde yerinizi almış durumdasınız. Bizim bütün kalbimiz daima sizin acınız ve sizin onurunuzla doludur. Bizler şehitlerimizden aldığımız bayrağı çok daha ileriye götürme azim ve kararlılığındayız. Onlara her zaman layık olacağız. Bundan sonraki bütün nesiller layık olacaktır. Sizleri bu onurdan dolayı yılın anneleri olarak ilan ediyorum. Sizler burada sadece kendi evlatlarınızı değil aynı zamanda bütün şehit annelerini temsil ediyorsunuz. Aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum."
ANKARA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 17:10:01
Güncelleme :9 Mayıs 2004 Pazar 17:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?