18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Orgeneral Tolon: Cumhuriyet sonsuza dek sürecek

 Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, "Binlerce şehidimiz ve yüz binlerce gazimizin kanıyla sulanmış vatan toprakları sonsuza dek varlığını Türkiye Cumhuriyeti olarak sürdürecektir" dedi.
18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle İzmir'deki şehit ve gazi dernekleri, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'u, Ege Ordu Komutanlığı Karargahı'nda ziyaret etti. İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Volkan Kaya ve dernek üyelerinin katıldığı ziyaret samimi bir havada gerçekleşti.
Ziyaret öncesi dernek başkanları Ege Ordu Komutanlığı defterini imzaladı. 18 Mart Şehitleri Günü'nün kendilerini duygulandırdığını belirten Yavuz Alphan, "Daha önce Hava Şehitleri Günü, Deniz Şehitleri Günü gibi günler kutlanıyordu. Ama genel manada bir şehitler günü yoktu. Bizim teklifimizle 18 Mart, 'Şehitler Günü' olarak ilan edildi. Bu bizi memnun etti" şeklinde konuştu.
Orgeneral Hurşit Tolon ise "Bize, ulusal varlığımıza kast etmiş düşmanı atmak için 18 Mart 1915'ten başlayarak günümüze kadar geçen zaman içinde, bu vatan uğruna hayatını seve seve feda eden şehitlerimizi, o ulusal destanın yazıldığı 18 Mart, tüm yurt sathında ulusça, devlet töreni ile andığımız gündür. Türk ulusu dün olduğu gibi bugün de fedakar, vefakar evlatları, şehitleri ve gazileri ile birlik beraberlik içinde, ulusal bütünlüğümüz bozulmadan, ülkemiz bölünmeden ve al bayrağımız gönderinde nazlı bir gelinlik gibi dalgalanmaya devam edeceğini gösteriyoruz. Bu nesillerden nesillere böyle devam edecektir. Çünkü bu vatan toprağında sevgili evlatlarımızın kanı vardır. Binlerce şehidimiz, yüz binlerce gazimizin kanı ile sulanmış vatan toprakları sonsuza dek varlığını Türkiye Cumhuriyeti olarak sürdürecektir. Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 89. yılını kutluyorum. Tüm savaşlarımızda ulusal mücadelemizde şehit olmuş evlatlarımız, kardeşlerimiz ve yiğitlerimize, destanlar yazan atalarımıza bir kez daha tanrıdan rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve esenlikli günler temenni ediyorum" dedi.
izmir - iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 23:30:44
Güncelleme :18 Mart 2004 Perşembe 23:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?