19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Orgeneral Tolon: Halkın TSK'ya olan güvenini sarsmak isteyenler var

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon,
halkın silahlı kuvvetlere olan güvenini sarsmak için bazı kesimlerin gayret sarfettiğini söyledi. Orgeneral Tolon, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir barış istediğini belirterek,
herkesin samimi gayretlerinin bu yönde olduğunu ifade etti.
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Ege Ordu Komutanlığı'nca planlanan, "Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri" kapsamında, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Damlacık Köyü'nde bir inceleme gezisi yaptı.
Yardım ve destek faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla Damlacık Köyü'ne gelen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, köylülerin katıldığı bir tören ile karşılanırken, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Sözlerine, "Bu asker, milletin sevgili insanlarıdır" diyerek başlayan Orgeneral Hurşit Tolon, "Sizlerin, kucağını açarak askerinizi bağrınıza basmanız bize büyük güven veriyor ve yarınlara daha güvenle bakıyoruz. Sizlerle beraber daha parlak, daha güzel yarınlara yürüdüğümüzün inancı içerisindeyiz" diye konuştu.
Türk ordusunun Türk milletinin bağrından çıktığını belirten Orgeneral Tolon, "Türk ordusu, 'ordu-millet' kavramı içerisinde milletinin bağrından çıkmış, her biri Anadolu'nun bir köşesinde yaşayan çok şerefli ailelerin temsilcilerinden oluşan bir ordudur. Ne var ki, zaman zaman birileri ya kişisel düşmanlıklarından veya ileriye yönelik maksatlı düşüncelerinden dolayı silahlı kuvvetlerin, halkın indindeki güvenilirliğini sarsmak için bir takım gayretlerde ve faaliyetlerde bulunuyorlar.
Ancak büyük yanılgı içerisinde olduklarını bilmek zorundalar. Çünkü, Türk Ordusu sizin ordunuzdur, sizin çocuğunuzdur. Biz, sizin çocuklarınızla beraber bir aradayız. Onları, yurt savunması konusunda eğitiyoruz. Tek düşüncemiz, ülkemizi daha müreffeh, daha aydınlık, daha çağdaş yarınlara Atatürk'ün çizdiği yolda ulaştırmaktır. Bu maksatla gayret sarf ediyoruz, bu maksatla emek veriyoruz" dedi.

"TÜRK ORDUSU HALKIN ORDUSUDUR"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tolon, ordu ile milletin arasını açmak isteyenlerin kimler olduğunun sorulması üzerine, "Onları siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ancak, et tırnaktan ayrılmaz. Bu ordu, halkın ordusudur. 3. Ordu Komutanımız da bunu çok veciz bir şekilde ifade etti. Türk Ordusu halkın ordusudur. Onun içinden çıkmıştır. Sizin kardeşinizdir, ağabeyinizdir, amcanızdır, dayınızdır, eniştenizdir. Bizler, Atatürk'ün bize gösterdiği yolda, o çağdaş, laik, demokratik çizgimizde, halkımızla kol kola yürümeye devam ediyoruz" şeklinde cevap verdi.
Hurşit Tolon, Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in Ermeni olabileceği şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise "Bilgim yok. Türkiye'de, her gün bir şeyler ortaya atılır. Herhalde maksatlıdır. Başka türlü olabilir mi? Eğer öyle ise bile, Atatürk'ü bir defa daha kutlamak, bir defa daha kutsamak lazım" diye konuştu.
Orgeneral Tolon, Kıbrıs'taki gelişmeler ile ilgili de, çözüm sürecinin devam ettiğini, adil, kalıcı ve barışçı bir çözüme ulaşılmasını ümit ettiğini, herkesin samimi gayretlerinin de bu yönde olduğunu ifade etti.
Köylülerle birlikte Cumhuriyet yürüyüşüne katılan Tolon, köy okulunu da gezdi ve çocuklara andımızı söyletti. Tolon, vatandaşlara çocuklarını küçük yaşta evlendirmemeleri konusunda hatırlatmalarda da bulundu.
HALİL KARAHAN - İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 17:33:37
Güncelleme :22 Şubat 2004 Pazar 16:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?