19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Orgeneral Tolon: Yeni şehitler veriliyor

İstanbul - 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, günümüzde de yeni şehitler verilmeye, yeni gazilerin evlerine gönderilmeye başlandığını ifade ederek, "Birilerinin çıkıp da bize (artık terör yoktur) demesi beyhudedir" dedi.

Emekli Subay Eşleri ve Yakınları Yardımlaşma Derneği’nin (ESEY) 6. kuruluş yıldönümü nedeniyle Fenerbahçe Orduevi’nde düzenlenen gecede konuşan Orgeneral Tolon, Cumhuriyet’in ilanından beri ülkenin birliği, bütünlüğü ve vatan toprağında gözü olan iç ve dış düşmanlar bulunduğunu vurguladı.

Orgeneral Tolon, şöyle devam etti:

"Ama en önemlilerinden ve canımızı yakanlardan biri de 1984 yılında başlayan ve maalesef devam eden, iç güvenlik harekatıyla bir süre başı ezilmiş iken, 1998’de eşkıya başının teslim alınarak bulunması gereken yere tıkılmış iken ve hak ettiği ceza verilmiş iken, birtakım dış güçlerin etkisiyle ve sözde insan hakları bahanesiyle hak ettiği cezaya uğratılmayıp, bulunduğu yerden yeniden terör örgütünü yönlendirmek suretiyle günümüzde de yeni şehitler verilmeye, yeni gaziler evlerine gönderilmeye başlanmıştır. Sadece son 5 ayda 47 kişi, kendilerine tevdi edilen vatan hizmetini yaparken, yuvalarına, aile ocaklarına şehit olarak dönmüşlerdir."

Orgeneral Tolon, bütün bunların, "içeriden ve dışarıdan kaynaklanan tahriklerin ve eşkıya sürüsüne tanınan imkanların sonucu olduğunu" kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 00:14:03
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 15:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?