17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Orgeneral Tolon'a destek ziyareti

 Türk Kadınlar Birliği üyesi bir grup bayan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'a destek ziyaretinde bulundu. Başkan Şermin Akman önderliğinde Ege Ordu Komutanlığı'na gelen Türk Kadınlar Birliği üyesi grup, Orgeneral Tolon'u eleştirenlere karşı olduklarını belirtti. Başkan Akman, "Tolon Paşamız, İzmir'in gururudur. Onunla iftihar ediyoruz. Bu vesile ile kendisine destek olmak için ziyarete geldik" dedi.
Ziyarette konuşan Orgeneral Tolon, daha önce tartışmalara neden olan sözleri için geri adım atmadığının altını çizerek, "Bir vesile ile temas etmiştim. Sözlerimiz yanlış anlaşıldı demedim. Ya okudukları tam anlaşılmadı, veya anlaşılmasına rağmen eksik ve diledikleri gibi yorumlandığından kaynaklanmıştır. Biz çözüm arayan, adil ve hakça çözüm arayışı içinde olan, kalıcı ve barışçı çözüm arayışı talebinde olanlara ait bir söz kullanmadık. O sebeple 'okuduğu anlaşılmamıştır' sözü, o nedenledir. Yoksa söylediğimiz söz tamamen, 'Bu bize yüktür, bu işten vazgeçelim' düşüncesinde olan var ise işte ona idi. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletimiz ve hükümetimiz, adil, hakça ve kalıcı barış sağlayan bir çözümü Kıbrıs'ta elbette istemektedir. Onun için de olağanüstü gayret sarf etmektedir" diye konuştu.
Ziyarete gelen üye kadınlar Orgeneral Tolon'a çeşitli hediyeler verdi. Orgeneral Tolon da, kadınlara bir plaket takdim etti.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 19:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?