18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Orhan Pamuk’un kitabı satılmıyor

Isparta’nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı’nın “Ermeni katliamı”na ilişkin sözlerini gerekçe göstererek Orhan Pamuk’un kitaplarını toplatması ardından şimdi de Isparta il merkezinde bir kitapevi, yazarın kitaplarını satmama kararı aldı.

Bilim Kitabevi sahibi, kitabevine “Burada Orhan Pamuk’un kitapları satılmıyor.” yazısını da astı. Sütçüler İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu ise, ilçe halkının kitap yakmayacağını söyledi.

Isparta’daki Bilim Kitapevi, yazarın kitaplarını raflardan indirerek satmama kararı aldı. Kitapevine, “Burada Orhan Pamuk’un kitapları satılmıyor.” yazısını asan kitapevi sahibi, kararı müşterilerinden gelen tepkiler üzerine aldığını söyledi.

Kitapevinde bulunan Orhan Pamuk’a ait 100’den fazla kitap depoya kaldırıldı.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Isparta’nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Orhan Pamuk’un kitaplarını toplatmak için talimat vermiş, haberin duyulmasından sonra valilik kararı kaldırmış, İçişleri Bakanlığı da konuşla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

‘KİTAP YAKILMAYACAK’

Sütçüler İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçe halkının kitap yakmayacağını söyledi. Müftüoğlu, Türkiye gündemine kitap toplatılması konusuyla gelmekten de üzüntü duyduklarını vurguladı.

MİTİNG İPTAL EDİLDİ

Bu arada 12 Nisan’da “bayrağa saygı” yürüyüşü yapmayı planlayan ilçenin önde gelenleri mitingin Orhan Pamuk protestosuna dönüşebileceği gerekçesiyle yürüyüşü iptal etti.

NTV TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 12:37:16
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 13:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?