19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Orman yangınına 'skandal' uyarı

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi tarafından yangın mevsimi nedeniyle orman bölge müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda skandal ifadeler yer aldı. "Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn" (Allah’ın rahmeti hepimizin üzerinde olsun) ve "Allah korktuğumuzdan emin eylesin" gibi dini terimlerin yer aldığı yazının orman bölge müdürlüklerince işletme müdürlüklerine ulaştırılması istendi.

Milliyet Gazetesi’nde Ferit Demir imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne gelen ve buradan gönderildiği Tunceli İşletme Müdürlüğü panosuna asılan 14.06.2004 tarihli resmi yazıda şöyle denildi:
"Sayın bölge müdürlerimiz, kıymetli arkadaşlar. Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allah’ın rahmeti hepimizin üzerinde olsun). Hava değerleriyle yangınlar arasında kesin bir korelasyon var. Bu hafta sonu yaz mevsimi kendini iyice hissettirecek. Raporlar öyle diyor."

’Terimiz kurudu’
Uzun süredir hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle ciddi yangın olmadığı belirtilen yazı şöyle devam etti: "Terimiz kurudu anlayacağınız. Biraz hamlık var. Şimdi bu mesajımızla birlikte, gözetleme, haberleşme sistemini uyarırsanız, ekiplerinizi hazır tutarsanız, Valilik, Karayolları, DSİ, Köy Hizmetleri ile görüşerek makine yerlerini yetkililerin adreslerini belirlerseniz, askeri birlikleri uyarırsanız, C 130 doldurma ekiplerini hazırlarsanız iyi olur. Allah korktuğumuzdan emin eylesin. Bedeninizden sağlık, evinizden huzur, yüzünüzden tebessüm eksilmesin."
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yazının resmi yazı niteliğinde olmadığını ve altında bakan ya da herhangi bir bürokratın imzasının bulunmadığını belirtti ve yazıyı yazan kişiye ihtar verildiğini söyledi.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 09:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?