24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Orsan: Irak'tan sonra sıra Suriye ve Türkiye'de

Antakya - Merkezi Suriye’de bulunan Arap Yazarlar Birliği’nin Başkanı Ali Akte Orsan, ABD’nin Irak’a yönelik oyunun benzerini bugünlerde Suriye üzerinde oynamak istediğini, ardından sıranın Türkiye’ye geleceğini iddia etti.

Orsan, "3. Uluslararası Sanat ve Edebiyat Günleri" etkinliğine katılmak üzere geldiği Antakya’da, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını, her iki ülkenin de ortak tarihlerinin bulunduğunu söyledi.

ABD’nin Irak’a müdahalesinin ardından Suriye’ye yönelik hedeflerini hayata geçirmek isteğini öne süren Orsan, "ABD, Irak’tan sonra Suriye ve ardından da Türkiye’yi haritadan silme planları yapıyor. Bizleri haritadan silmek isteyenlere karşı iktisadi, sosyal, siyasal ortak ilişkiler geliştirmeliyiz" dedi.

Türkiye’nin AB’ye üye olma çabalarına da dikkati çeken Orsan, "Türkiye’nin güzelliğini, iyiliğini, gelişmesini arzu ediyoruz. Ancak, bu güzelliğin gelişimin adresi Avrupa Birliği değildir. Türkiye’nin çıkarları doğudadır. Ortadoğu’da 400 yıl kaldığınızı unutmayın. AB ile ilgili girişimleri endişeyle izliyorum. Türkiye’nin Avrupa’da elde edecekleri çok azdır"diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 17:32:18
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 17:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?