23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ortaöğretimde 'türkülü eğitim' dönemi

Yenilenen ortaöğretim müfredatı ile eğlenerek öğrenme metodunun uygulanacağı sınıflarda, türküler işlenen derse uygun olarak öğrencilere dinletilecek.

CNN TÜRK  Televizyonunda Dicle Eren imzasıyla yayınlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz... 

Hazırlanan ortaöğretim müfredatında 6 ,7 ve 8’inci sınıfların ders programları içinde özel türküler yer alıyor.

6’ncı sınıfta İpekyolu anlatılırken, Fatih Kısaparmak’tan ’Kilim’ türküsü, ülkemizin kaynakları konusu işlenirken, Aşık Veysel’den ’Benim sadık yarım kara topraktır’ türküsü dinletilecek.

7’nci sınıfta ’Yarim İstanbul’u mesken mi tuttun’

7’inci sınıfta göç olgusu işlenirken, ’Yarim İstanbul’u mesken mi tuttun’ türküsü derse eşlik edecek. 8’inci sınıf müfredatına ise ’hey 15’li’, ’Yemen ve Çanakkale türküleri’ alındı.

1315 yılında doğanların, savaşa gidip geri dönmemesini anlatan ’hey 15’li’ türküsü tarih dersinde kullanılacak. Çanakkale Savaşı da türkülerle birlikte tarihi olayların türkülere nasıl yansıdığı arasında karşılaştırma yapılarak işlenecek. Mozart’ın ’Türk Marşı’, Vivaldi’nin ’Dört Mevsim’ senfonisi de müfredatta yer alıyor.

Bakanlığın amacı, öğrencilere tarihi öğretmek

Bakanlık bu uygulama ile öğrencilerin türkülerle yaşamı, doğayı, savaşları, acıları, coşkuları hissetmesini, öğrendikleri ile bütünleştirmesini sağlamayı amaçlıyor.

CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 18:48:21
Güncelleme :20 Ocak 2005 Perşembe 00:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?