18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Oryantal Harika'ya 7.5 yıl!

Adapazarı'nda gazino çıkışı alkollü olarak direksiyonuna geçtiği otomobilinin kontrolünü yitirerek, 38 yaşındaki İbrahim Aydın ve kızı 8 yaşındaki Sinem Aydın'ın ölümüne neden olan oryantal 22 yaşındaki Harika Hakay, 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Harika Hakay, kazada eşini ve kızını kaybeden Neriman Aydın da katıldı. Neriman Aydın, eşini ve bir çocuğunu kaybettiği gibi 6 çocuğunun yetim kaldığını belirterek kaza sırasında alkollü araç kullandığı ortaya çıkan Harika Hakay’ın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Kaza sonrasında 140 promil alkollü çıkan oryantal Harika Hakay ise pişman olduğunu söyledi. Harika Hakay, “Bu yaşta çektiğim vicdan azabını taşımak çok zor, ilaçlarla ayakta duruyorum. Olay benim için de kolay değil. Ben böyle olsun istemezdim. Avukatımın savunmalarına aynen katılıyorum. Tahliyemi, dosyanın Yargıtay aşamasından sonra, kesinleştiğinde cezamı çekmek istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti Harika Hakay'ı, iki kiyinin ölümüne neden olmaktan önce 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayı alkollu olması nedeniyle 9 yıla çıkartan mahkeme heyeti pişmanlığını dikkate alarak cezayı 7.5 yıla indirdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 19:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?