19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Osman Öcalan dağlara geri döndü'

KONGRA-GEL sözde Savunma Komitesi Başkanı Murat Karayılan, Osman Öcalan`ın gerilla alanına döndüğünü bildirdi.

Merkezi Almanya`da bulunan Mezopotamya Haber Ajansı (MHA)`nın sorularını yanıtlayan Murat Karayılan, ``Medya Savunma Bölgeleri`` dışında bulunan Osman Öcalan ve diğer KONGRA-GEL üyelerinin ``gerilla alanına`` döndüklerini de bildirdi.

Karayılan, ``Başta Ferhat (Osman Öcalan) arkadaşımız olmak üzere diğer arkadaşlarımız önderliğimizin çağrısına uyarak gerillanın denetim sahasına gelmiş bulunuyorlar`` dedi.

Birkaç kişinin daha gelme durumlarının bulunduğunu belirten Karayılan, ``Bu durumda yeni kurulan PKK`yı Yeniden Yapılandırma Komitesi çerçevesinde iç sorunları çözmek üzere tartışmalara ve çalışmalara başlanmıştır`` diye konuştu.

Bölündükleri yönündeki söylemlerin ``spekülasyon`` olduğunu öne süren Karayılan, ``Apocu Hareket`in kolay kolay parçalanmayacağını`` savundu.

Karayılan, ``Özellikle uluslararası komplo çerçevesinde hareketimize yönelik sürdürülen mücadele kapsamında sonuç alacaklarını sandılar. Adeta öyle bir hava yaratmak istediler. Biz demokratik bir hareketiz. İçimizde çeşitli boyutlarda tartışmalar olabilir. Ama bu tartışmalar öyle bir parçalanmaya, bölünmeye götürmez`` dedi.

``Apocu Hareket``in kendi iç sorunlarını çözme yeteneğini göstereceğini ileri süren Karayılan, yaşanan tartışma sürecinin köklü bir kopuşa yolaçmaması ve birlik yaklaşımını bozmamasının da bunun göstergesi olduğunu savundu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 23:52:29
Güncelleme :25 Mart 2004 Perşembe 00:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?