17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Osman Öcalan pazarlığı sürüyor

Terör örgütü PKK/Kongra-Gel’den ayrılan Osman Öcalan ile Nizamettin Taş’ın başını çektiği grubun Türkiye’ye teslim edilmesi için, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Irak Kürdistanı Temsilcisi Davut Bağıstani ile ABD’li yetkililerinin görüşmeye devam ettikleri bildirildi.
Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde ABD askerleri tarafından korunan Osman Öcalan başkanlığındaki grubun Türkiye’ye teslim edilmesi konusunda pazarlıkların devam ettiği ve teslim olayının an meselesi olduğu iddia edildi.
PKK/Kongra-Gel’in 1 Haziran’da sonuçlanan kongresinden sonra örgütün merkezi durumundaki Kandil Dağı’ndan muhalif grup olarak ayrılan Osman Öcalan liderliğindeki ekip için aracı olduğu öğrenilen (AGİT) Irak Kürdistanı temsilcisi Davut Bağıstani’nin Musul’daki ABD güçleri ile görüştüğü ve Türk yetkililerden sonuç alması halinde Osman Öcalan ve grubunun bir an önce Türkiye’ye teslim edileceği bildirildi.
Bu arada, ABD’ye sığınan örgüt üyelerinin tekrar Kandil Dağı’na geri dönmesi konusunda Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar’ın bazı üst düzey örgüt elemanlarını görevlendirdiği bildirildi.
Ancak Osman Öcalan başkanlığındaki grubunun ABD kontrolündeki Musul havaalanında bulunması nedeniyle görüşmelerin yapılamadığı öğrenildi.
PKK/Kongre-Gel’den ayrılanların isimleri ve kod adları şöyle:
"Osman ÖCALAN (Ferhat), Nizamettin TAŞ (Botan), Hıdır YALÇIN (Serhat), Hıdır SARIKAYA (Ekrem), D. Ali K UÇUK, Halil ATAÇ (Ebubekir), Mehmet EŞİYOK (Berxwedan), Hasan ATMACA (Ferhan), Selahattin GUN (Doğan), Kani YILMAZ, Şahnaz ALTUN (Sakine), Şüran BİNER (Jiyan), Rahime YILDIRIM (Helin), Süleyman KAYDI (Celal), Osman ERDAL (Sadun), Tahsin İNANÇ (Mahir), Mehmet TUNÇ (Ecel), Kemal MUNGAN (Bedri), Faysal ÖCALAN (Mahmude Reş), N.Sevda ÇELİK (Dilar ), Haydar KUBİLAY (Seyit Rıza), Nurettin YILDIRIM (Orhan), Cahit ÇELİK (Çektar), Hanefi GUNEŞ (Serhat), Menap ALTINDAG (Anduk), İnan AKYOL (Nergis), Sevgi ÇAÇAN (Zarin), Abdurahman ESMERAY (Seyda), Sevil ÇELİK (Zeynep) ve Şapur BADOŞİVE (Sipan)"
ADNAN ŞİMŞEK - MUSUL (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 13:26:33
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 13:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?