19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ÖSS adayları kapkaççı ve hırsız kurbanı

Adana’da genç bir kız, sınava gireceği okula giderken içerisinde sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı bulunan çantasını ticari taksili bir kapkaççıya kaptırdı. Sınava giremeyen öğrenci, olay yerine gelen babasına sarılarak gözyaşı döktü.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 09.00 sıralarında Adana’nın merkez Seyhan İlçesi 2000 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. Mahfesığmaz Mahallesi’nde ikamet eden Göknur Güngör (19), Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) gireceği 2000 Evler İlköğretim Okulu’na gitmek için arkadaşı ile birlikte yola çıktı. Okula 100 metre kala arkadaşı sınava gireceği diğer okula giderken, Göknur Güngör de 2000 Evler İlköğretim Okulu’na doğru yürümeye başladı. Bu sırada arkasından gelen taksiden inen şapkalı bir kişi, öğrencinin omzundaki çantasını kapıp taksiyle olay yerinden kaçtı. Güngör, durumu polise bildirdi. Güngör, olay yerine gelen polise, kapkaççıya kaptırdığı çantasının içerisinde sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı olduğunu, para veya herhangi bir değerli eşyasının bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine polis, kapkaççının içerisinde değerli eşya bulunmayan çantayı atabileceği ihtimali üzerine kapkaççı mağduru öğrenci ile birlikte civardaki çöplüklerde ve yol kenarlarında çanta aradı. Ancak çanta bulunamayınca genç kız sınava girme hakkını kaybetti. Kapkaççılara lanet okuyan genç kız, olay yerine gelen babasına sarılarak gözyaşı döktü. Genç kız daha sonra babasıyla birlikte olay yerinden ayrıldı.

ÖSS ADAYINA HIRSIZ ŞOKU

Adana’da, gece evlerine giren hırsız tarafından içerisinde ÖSS giriş belgesi bulunan cüzdanı çalınan genç karakoldan aldığı belgelerle sınava gireceği liseye gitti, ancak sınava alınmadı.
Alınan bilgiye göre, Anadolu Mahallesi, 23. Sokak, 10 numaralı evde gece meydana gelen olayda, Abdulkerim Aslan’ın (19), içerisinde sınav giriş belgesi bulunan cüzdanı ve babası Halil Aslan’ın da cep telefonu çalınmıştı.


Cüzdanının çalındığını sabah saatlerinde fark eden genç, karakola gidip zabıt tutturdu. Karakoldan aldığı belgeler ile sınava gireceği Çobanoğlu Ticaret Lisesi’ne giden Aslan’ın sınava giremeyeceği bildirildi. Bu gelişmeler üzerine Aslan Ailesi devletten yardım istedi. Oğlunun bütün emeklerinin boşa gittiğini ve bu tür olayların sıkça yaşandığını belirten baba Halil Aslan, "Devletimiz buna bir çözüm bulsun. Oğlum ve oğlumun yaşadığı sorunu yaşayan çocuklarımızın mağduriyetleri giderilsin" dedi. Abdulkerim Aslan da, bir yıllık emeğinin boşa gittiğini söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Polis, hırsızın kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

NURHAYAT’IN GÖZYAŞLARI

Bu arada, Nurhayat Güneş de Çukurova Üniversitesi’ndeki sınav merkezine gelerek görevlilere, dün akşam içinde sınav giriş belgesinin bulunduğu çantasının kapkaççılar tarafından çalındığını belirterek, sınava girmek istediğini söyledi.
Nurhayat Güneş, görevlilerin giriş belgesi olmadan sınava girmesinin mümkün olmadığını söylemesi üzerine gözyaşlarını tutamadı.

GEÇEN YIL DA SİBEL’İN GELECEĞİNİ ÇALMIŞLARDI

Geçen yıl da ÖSS’de kapkaç trajedisi yaşanmıştı. Sağmalcılar Lisesi mezunu Sibel Balcı, Topkapı - Ulubatlı Tramvay İstasyonu’nun altgeçidine girerken iki kapkaççının saldırısına uğradı. Kapkaççılar, Sibel’in içinde ÖSS giriş belgesi ve nüfus cüzdanı bulunan çantasını alarak kaçtılar. Günlerce kamuoyunun gündeminde kalan Sibel Balcı’ya, Şişli ve Bahçelievler belediyeleri ile Atasay Eğitim Kurumları üniversiteye yeniden hazırlanabilmesi için yardım eli uzatmıştı.

KAZA GEÇİREN İKİ KARDEŞ SINAVA GİREMEDİ

Sınav günü bir başka talihsiz olay da Trabzon’da yaşandı. Sınava girmek için bindikleri araç zincirleme trafik kazasına karışan iki kardeş kazayı küçük yaralarla atlatsalar da ÖSS’ye giremediler.


Alınan bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti: Ayasofya Mahallesi’nde Haluk Terzi’nin kullandığı 61 AS 543 plakalı otomobil, Yasin Şahin yönetimindeki 61 DL 015 plakalı otomobil, İbrahim Tarakçı idaresindeki 16 AP 970 plakalı otomobil ve Güngör Türk’ün kullandığı 61 YY 827 plakalı otomobil, zincirleme trafik kazası yaptı.
Kazada yaralanan Haluk (39), Temel (18) ve İslam Terzi (16) Trabzon Numune Hastanesi’nde ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Dilek Terzi (18) ise Trabzon SSK Bölge Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
ÖSS’ye hazırlanan Dilek ile kardeşi İslam Terzi, kaza nedeniyle sınava giremediler.

KARS’TA ÖSS’DEN ÇIKAN GENÇ KIZ KAÇIRILDI...

ÖSS’ye girmek için İsmet Paşa İlköğretim Okulu’na gelen D. Y. (22), sınav çıkışında Ender Cengiz tarafından kaçırıldı. Cengiz’in, D.Y’nin ailesini telefonla aradığı ve D.Y’yi çok sevdiğini, bu nedenle kaçırdığını söylediği öğrenildi.
Emniyet güçlerinin, arama çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.

ANKARA’DA ŞAŞKINLAR SINIFI AÇILDI

Kimliğini kaybeden veya başka bir acil durum nedeniyle Ankara’da bulunması gereken üniversite adayları, Çankaya İlköğretim Okulu’nda oluşturulan ve adaylar arasında ’’şaşkınlar sınıfı’’ olarak isimlendirilen salonlarda sınava alındı.
ÖSYM Ankara Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Metin Balcı, Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS) Ankara’da ’’en ufak bir sorun meydana gelmeden tamamlandığını’’ bildirdi.
Bu arada, kimliğini kaybettiği için Ankara’ya gelen ancak zaman darlığı nedeniyle geri dönemeyen veya sağlık ya da başka nedenlerle Ankara’da bulunmak zorunda kalan adaylar, Çankaya İlköğretim Okulu’nda oluşturulan salonlarda sınava alındılar.
Metin Balcı, söz konusu salonların ’’şaşkınlar sınıfı’’ olarak isimlendirilmesine karşı çıkarak, ’’Böyle isimlendirmek doğru bir tarif değil. Aday acil bir durum içinde bulunuyorsa, kimliğini kaybetmişse veya bir hastalıktan dolayı burada kalmak zorundaysa mağdur edilmemek için bu sınıflarda sınava alınıyor’’ dedi.
Balcı, bu durumdaki adaylar için Çankaya İlköğretim Okulu’nda 15’er kişilik 20 salon oluşturulduğunu kaydetti.
Öte yandan İstanbul’da ÖSS’nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) İstanbul İl Sınav Sorumlusu Prof. Dr. Ertuğrul Doğan, kimlik kartlarını kaybeden 15-20 kişinin sınava alınmadığını açıkladı. Prof. Dr. Doğan, kendilerine bu yönden müracaatta bulunan öğrencilere Ankara’dan yeniden kimlik çıkartmalarını veya orada sınava girmelerini önerdiklerini belirterek, ’’Ankara’da bu tür öğrenciler için ’şaşkınlar sınıfı’ açılıyor. İstanbul’da maalesef yok’’ diye konuştu.

ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 15:56:56
Güncelleme :20 Haziran 2004 Pazar 16:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?