23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ÖSS'ye başvurular başladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) başvurular bugün başladı.

Başvurular 15 Aralık’ta sona erecek. ÖSS’ye başvurmak isteyen adaylardan; halen öğrenim görenler, başvurma belgesi ve kılavuzunu öğrenim gördükleri okul müdürlüklerinden, mezunlar ise herhangi bir lise müdürlüğünden veya ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinden 4 milyon lira karşılığında alabilecekler.

ÖSS’ye girecek adaylar 35 milyon lira, sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 6 milyon lira ücret ödeyecekler. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların ise Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) önce ÖSS’ye girmesi gerekiyor.

YDS’ye girecek adayların, Nisan 2004’te ayrıca 40 milyon lira daha ödemeleri gerekiyor. Sadece sınavsız geçiş ücreti yatıran adaylar başvuru süresi içinde ÖSS’ye girmeye karar verirlerse, bankaya 29 milyon lira fark yatırabilecekler. Adaylar, başvurma belgesini, sınav ücretini yatırdıklarını gösterir dekontla birlikte okul müdürlüklerine 15 Aralık 2003 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar teslim edecekler. ÖSS, 20 Haziran 2004 Pazar günü gerçekleştirilecek.

BİLGİN ŞAŞMAZ-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2003 Pazartesi 13:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?