20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Otelciler Haziran'ı bekliyor

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un Mayıs ayı Geleneksel Öğlen Yemeği Harem Oteli’nde gerçekleşti. Geleneksel Yemeğe Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Üsküdar Kaymakamı Saffet Karahisarlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, TUROB Başkanı Timur Bayınıdır, TUROB eski Başkanı Sinan Babila, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Başkanı Serif Yenen, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu olmak üzere kamu, yerel yönetimler ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

TUROB Geleneksel Öğlen Yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB’un bünyesinden ayrılan diğer bölgelere değinerek, “Maalesef son günlerde hepinizin bildiği gibi, bir takım karışıklıklar meydana geliyor. TUROB olarak bizler hiç kimseden ve hiçbir yerden ayrılmadık. Diğer bölgelerdeki arkadaşlarımız bizim şemsiyemiz altından ayrılmak istemişlerdir. Onlara başarılar diliyor ve yolumuza aynen devam ediyoruz. Türkiye genelinde yeni üyeler bünyemize katılmaktadır” dedi.

TUROB’ta görev değişikliği

TUROB’ta küçük bir vazife değişikliği yaptıklarını ifade eden Başkan Bayındır, “Sevgili Sinan Babila, başkanlık görevinden istifa ederek, yönetim kurulumuz bu vazifeyi bana verdi. Bende sizlere layık olmak, haklarınızı korumak için bütün gücümle ve sizlerin destekleriyle sonuna kadar çalışacağım” dedi. TÜRSAB ile yakın bir işbirliği içinde olduklarına işaret eden Başkan Bayındır, eğitim, yurtiçi- yurtdışı fuarlar, tanıtımın da aralarında olduğu birçok konuda birlikte hareket etmek için prensip kararını açıkladı.

Turizmde Sertifikasyon hayata geçiyor

7 yıldır üzerinde çalıştıkları ‘Turizmde Sertifikasyon ve Avrupa Topluluğu’na Uyum’ programımız son aşamaya geldiğini anlatan Bayındır, ayrıca Beyoğlu Belediyesi ile müştereken bir ikinci eğitim programı çalışması da yaptıklarını ve bu proje için Avrupa Birliği fonlarından yararlanacaklarını söyledi. Şehirde bir turizm bilinci olduğuna işaret eden Bayındır, Talimhane Bölgesi’nin Yayalaştırılması ve Turizme Kazandırılması projesi ile Eminönü Bölgesi çalışmalarına değindi.

Haziran Ayında İstanbul’daki uluslararası zireveler

Haziran ayında otelcilerin yüzünün güleceğini anlatan Bayındır, “İstanbulumuzun çok hareketleneceği ve otelcilerimizin yüzünün güleceği bir ay olarak gözüküyor. Eurovizyonla başlayan ve Dünya Medya Patronları, OECD ülkeleri ve NATO toplantısıyla devam eden uluslararası zirveler şehrimizi dünyanın gündemine taşıyacak ve çok güzel bir tanıtım imkanı sağlayacak ve esnafımızın yüzünü güldürecektir” dedi. TUROB için 2004 yılının en mühim hadisesi Uluslararası Otelciler ve Restorancılar Birliği - İH&RA’nın 41. Genel Kurulu’nun 19 ile 22 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olması olduğunu dile getiren Bayındır ‘ İ&RA’nın CEO’su Sn. Alain Philippe Feutre 2 ile 6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’a gelerek incelemelerde bulundu” dedi. Konuşmasının ardırdan Başkan Bayındır, TUROB eski Başkanı Sinan Babila’ya bir plaket verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Üsküdar’da birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Çakır, Tüp geçitin tamamlanmasının Üsküdar için önemli olduğuna değindi

KENTHABER-İSTANBUL
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 13:28:12
Güncelleme :28 Mayıs 2004 Cuma 13:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?