23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Otobüste 2 bavul uyuşturucu

Bolu’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir yolcu otobüsünün gizli bölmelerinde 2 bavul dolusu eroin ele geçirildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Van’dan İstanbul’a giden 34 AV 3705 plakalı yolcu otobüsünü takibe aldı. Yolcu otobüsü Bolu’ya girdiğinde, polislerce durduruldu.

Polis ekipleri, otobüste narkotik köpeği “Sety” ile arama yaptı. Narkotik köpeğinin bulduğu gizli bölmede inceleme yapan polisler, 2 bavulun içinde özel paketler içinde yerleştirilmiş uyuşturucuları ele geçirdi.

OTOBÜS, PARÇALARA AYRILDI

Otobüste inceleme yapan narkotik timleri, araçta çok sayıda gizli bölme tespit edince, otobüsün parçalara ayrılarak aranmasına karar verdi. Sanayiden getirilen 3 otobüs teknisyeni de aracı parçalara ayırıp, gizli bölmeleri ortaya çıkardı.

Otobüsün bulunduğu karakola gelen Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, AA muhabirine, ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve zanlılarla ilgili bu aşamada açıklama yapamayacağını belirterek, ”Kısa süre sonra operasyonun ayrıntılarını açıklayacağız” dedi.

"43 PAKET EROİN VE 10 PAKET ESRAR ELE GEÇİRİLDİ"

Ele geçirilen 43 paket halindeki eroinin 47 kilo 708 gram, 10 paket esrarın da 9 kilo 958 gram olduğu bildirildi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Yetkililer, olayla ilgili olarak, aralarında otobüs şoförünün de bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerin sorgularının devam ettiğini kaydettiler.

YOLCULARIN İFADESİ ALINDI

Eroinin ele geçirildiği otobüste yolculuk yapan yaklaşık 50 kişi, 6 saat bekletilip ifadeleri alındıktan sonra, başka bir firmaya ait otobüsle İstanbul’a gönderildi
aa
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 19:35:12
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 19:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?