18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Otomobil ve motosiklet tutkunlarına müjde!

‘Farım da hep açık yolum da’ sloganıyla konuklarını karşılayacak M’otofest 04’te (Otomobil, motosiklet, offroad ve motor sporları festivali) amaç; kamuoyunu trafik konusunda bilinçlendirirken, otomobil kullanmanın bir kültür olduğunu da anlatmak olacak.

Yaklaşık 10.000 kişinin katılması beklenen festivalde katılımcılar eğlence ve müziğe de doyacak.

Etkinliğin fikir lideri olan Gantek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün, aynı zamanda bir otomobil tutkunu. Klasik Otomobil Kulubünü yaklaşık 10 yıl önce kuran ve kulüpte aktif olarak yönetim kurulu üyeliğini yürüten Öngün ayrıca Porsche kulübünün de kurucusu ve yöneticisi. Otomobil sevgisini hobileştiren Öngün, dernekleşmenin önemine inanıyor ve M’otofest 2004’ü bir hayalden büyük bir şenliğe nasıl ve neden dönüştürdüklerinin hikayesini şu şekilde anlatıyor:

“Türkiye’de çeşitli sektör ve platformlarda iletişim zayıflığı her zaman üzülerek izlediğimiz bir eksikliğimiz. Diğer tüm alanlarda olduğu gibi otomobil- motosiklet ve motor sporları kulüp ve dernekleri arasındaki diyalog da maalesef istenen noktada değil diye düşündük. M’otofest’i gerçekleştirerek başta bütün bu oluşumlar arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kulüpler arasındaki iletişime katkımız olabileceği ve bir sinerji yaratabileceğimiz düşüncesi bizleri şimdiden heyecanlandırıyor. Bu işbirliği ve sinerjinin ülkemizde trafik ve araç kullanma bilincini geliştireceğine inanıyoruz. Bu nedenle M’otofest 2004 e “Farım da hep açık, yolum da diyerek” başladık. Bridgestone’un son yıllarda önemle üstünde durduğu açık farla yolculuk kavramı ülkemizde de hızla yerleşmesi gereken bir konu diye düşünüyoruz. Gündüz far kullanma oranının %5 lerden %13 lere çekmeyi başaran “Farım da hep açık, yolumda” sloganının desteklenmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Zira Avrupa ve ABD’de gerçekleştirilen araştırmalar farla yapılan yolculuklarda kaza risklerinin ciddi anlamda azaldığını gösteriyor. Birçok Avrupa Birliği üyesi ülke açık farla seyahati bir zorunluluk haline getirmeye hazırlanıyor. Ülkemizde trafik kazalarının neden olduğu maddi ve manevi zararları düşünürsek mümkün olduğunca fazla önlem almamız gerektiğini görüyoruz. Dileğimiz bir araya getirebildiğimiz tüm kulüplerle sesimizi ortaklaşa duyurarak far kullanımını ülkemizde de teşvik edebilmek ve hatta yasalaştırabilmek”

Etkinliğin bir diğer önemli hedefi ise otomobil- motosiklet ve motor sporları kulüp ve derneklerini halka tanıtarak bu oluşumların parçası haline gelebilmeleri sağlamak. Otomobil kullanmanın sadece araç kullanmak olmadığını, yaşamın önemli bir rengi ve eğlencesi olduğunu belirten Öngün, bu tür aktivitelerin, güvenli ve eğlenceli yolculuk bilincinin geliştirilmesindeki önemli yerinin de altını çiziyor.

Bir çok motosiklet, otomobil, offroad ve yarış kulüpleri üyelerinin araçları ile katılacağı festival saat 11:00’de başlayacak ve 21:00’e kadar devam edecek.

Blues, Rock’n Roll, Oldies tarz müzikleriyle son yılların en keyifli gruplarından Grup Yol konseriyle şenlenecek festivale katılım ücreti ise 5 Milyon TL. olacak.

kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 21:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?