18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Otopsi sonucu ile ilgili şok iddia!

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede, zehirlenme bulgularına rastlanıldığı öne sürüldü.

Özal'ın oğlu Ahmet Özal ise haberle ilgili ilk yorumunda "Hiç şaşırmadım. 19 yıldır biliyordum. Bunun gerisi gelecek, failler ortaya çıkacak" dedi.

Konuyla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanı'ndan da açıklama geldi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesine yapılan otopsiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, eylül ayından itibaren Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesiyle ilgili hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Cenazeyi 2 Ekim tarihinde Adli Tıp Kurumu'na getirdiklerini hatırlatan İnce, 2 Ekim akşamı ve 3 Ekim'de gerekli otopsi ve örnek alım işlemlerini bitirdiklerini, 4 Ekim tarihinde de Özal'ın cenazesini defnettiklerini söyledi.

Çalışmalara 2 Ekim'den itibaren devam ettiklerini, Kurban Bayramı sırasında da laboratuvardaki çalışmaların sürdüğünü vurgulayan İnce, ''Eylül ayından itibaren bu çalışmayı disiplinli bir şekilde yürütüyoruz. 2 Ekim'de bu sonuçların 2 aydan önce açıklanmayacağını aktarmıştım. Çalışmalarımız şu anda sürüyor. Biten herhangi bir rapor yok'' dedi.

''Çıkan bir takım sonuçlar var, ama bu sonuçları hep birkaç defa çalışarak teyit haline getiriyoruz'' diyen İnce, ''Şu anda biten, yayınlanan bir rapor yok. Ama bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. 2 Ekim'de deklare ettiğimiz süreç halen sürüyor. Sadece toplumun bu çalışmaları disiplinli bir şekilde yürüttüğümüzü bilmesini istiyoruz. Söylediğim sürede de raporumuzu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz'' diye konuştu.

Çalışmanın aralık ayında tamamlanması hedefleniyor

Gazetecilerin ''Bu iddia nereden çıktı ve kurumunuzda nasıl bir kanaat oluştu?'' şeklindeki sorusu üzerine İnce, ''Adli Tıp Kurumu'nda yürütülecek çalışmaların aralık ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi konusunda umudum var. Bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Ama şu anda 'bulguların sonuçları şudur' dediğimiz hiçbir bulgu yok. Önümüzdeki ay Cumhuriyet Başsavcılığı, rapor kendilerine ulaştığı zaman gerekli açıklamayı yapacaktır'' dedi.

İnce, gazetecilerin ''Vücudunda zehirleyici madde var mı yok mu?'' şeklindeki sorusu üzerine ise''Gazetede çıkan haberde yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz. Benim burada taahhüt ettiğim bir süreç var. Bu süreç sonunda da raporu hazırlayıp Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Bunun disiplinli bir şekilde yürütüldüğünü toplumumuza duyurmak istiyorum. Sabırla beklemeleri gerekiyor. Bu haber nasıl çıktı, hiçbir fikrim yok'' diye konuştu.

Gazetecilerin ''Nasıl bir aşama kaldı'' sorusu üzerine İnce, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki hafta sonuna doğru İhtisas Kurulu'na sonuçlarımızı verebileceğimizi düşünüyorum. Bu kurulun çalışması ne kadar sürecek bilmiyorum, ama gerekli özen ve hız gösterilecektir. Aralık ayı içinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz. Raporu biz açıklamayacağız, açıklamak isterse savcılık açıklayacaktır. İşin sahibi başsavcılıktır. Biz onlara istedikleri konularda bilgi desteği sağlıyoruz.''

...
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2012 Cuma 10:02:33
Güncelleme :2 Kasım 2012 Cuma 12:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.185.xxx Tarih : 3.11.2012 09:40:52

zehirlenmiş olabilir ama bu hükümetin sayın özelı boşuna çıkarmadığı kanaatindeyim  şu an ergenekon sanıkları mahkum edecek yeterli delil ve bulgu yok bu iş tekrar ergenekon davasına bağlanır  sürer gider  neden mi böyle dedim çok basit davalarda yetersiz kalan ve kendileri yetersiz olduklarını itiraftan kaçınmayan adli tıp  sanki ısmarlama rapor hazırlar gibi şu tarihte hazır olacak diyor neden dış ülkelerden bir labratuvarada test ettirmiyorlar  kafalarda hep sorular  islam dininde bir laf vardır çokta beğenirim" amel in bin niyet " evet amel niyetin oğludur .