23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Otopsi sonucuna göre hakkımızı arayacağız'

Manisa Doğumevi'nden kaynakladığı ileri sürülen enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybeden 2 bebeğin ardından, tedavi altındaki 14 bebekten 2'sinin hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı. Ölen bebeklerin aileleri ise, sorumlular hakkında davacı olacaklarını açıkladı.

Son 2 günde doğan 4-5 bebeğin yüksek ateş ve morarma şikayetleriyle Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne getirilmesinin ardından, makülo popüler döküntü ve solunum yetmezliği ön tanısıyla kalbi duran Murat-Yıldız Satır ve Zerrin-Latif Bedir çiftlerinin bebeklerinin ölmesi üzerine Manisa Doğumevi'nde son 3 gün içerisinde doğum yapan ailelere ulaşmak için çalışmalar sürüyor. 9 bebeğin tedavi altında tutulduğu hastanede, bugün de hastanelere getirilen 5 bebekle birlikte sayı 14'e yükseldi. Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nde 6, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2, İzmir'de Tepecik Devlet Hastanesi'nde 2 ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde de 4 bebeğin tedavileri yoğun bakımda sürüyor.Tepecik Devlet Hastanesi'ndeki 2 bebeğin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği açıklandı.

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Osman Öztürk, tedavi altında tutulan bebeklerin hayati tehlikeyi atlatamadıklarını ancak gerekli her türlü müdahalenin yapıldığını belirtti.

Öte yandan, enfeksiyondan bebeklerini kaybeden aileler bugün Moris Şinasi Çocuk Hastanesi morgu önünde acılı bir bekleyiş içerisindeydi. Ölen Satır soy isimli bebeğin halası Dilek Kocukçu, "Bebeğimiz Cuma günü sezaryenle dünyaya geldi. Anne ve bebek Cumartesi günü sağlıklı olarak taburcu edildi. Neden bir gün içerisinde taburcu edildiler? Birkaç gün daha hastanede kalsalardı, bebeğin durumu daha önceden tespit edilerek kurtarılabilirdi" diyerek doğumevi yetkililerine tepki gösterdi.

Bebeğin dün öğleden sonra fenalaştığını belirten Kocukçu, "Bebeğin yüzünde morarmalar başladı. Düzensiz soluk alışları vardı. Ben de gazı var diye gazını çıkarmaya çalıştım. Biraz sakinleşti ama bir süre sonra morarmalar devam etti. Akşam saat 20.00 sıralarında hastaneden telefon edilerek bebeğin durumunu sordular. Bizde belirtileri kendilerine ilettik. Daha sonra da bebeği hastaneye getirdik. Bebek zaten yolda ölmüştü. Hastanede doktorlar tekrar hayata döndürmeye çalıştılar, çok gayret gösterdiler ama başaramadılar. Allah onlardan razı olsun. Önemli olan doğumevinde bir ihmalin olup olmaması. Eğer öyleyse sorumluları ortaya çıkacaktır" dedi.

Bebeğin amcası Abbas Satır ise, "Bebeği hastaneye getirdiğimizde babamın kucağındaydı. Hareketsiz duruyordu. Nefesini kontrol ettim, nefes almıyordu. Kalbi durmuştu. Bebek daha hastaneye gelmeden gitmişti zaten. Doktorlar yine de müdahale ettiler ama kurtaramadılar" diye konuştu.

Morg önünde acılı bekleyiş devam ederken, ölen bebeklerin babaları Murat Satır ile Latif Bedir Cumhuriyet Savcısı ve adli tabiple birlikte otopsiye katıldı. Otopsi sonrası acılı baba Murat Satır, 4 yıllık evli olduklarını ve ölen bebeklerinin ilk olduğunu ifade ederek, "Hastaneye geldiğimizde bebek zaten vefat etmişti. Bu olayda bir ihmal var. Otopsi sonucuna göre bir karar vereceğiz ve gerekirse sorumlular hakkında davacı olacağız" dedi.

Enfeksiyondan öldükleri tahmin edilen 2 bebeğin cesedi, savcılığın incelemelerinin ardından kesin ölüm nedenlerinin belirlenebilmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Doğumhane ve ameliyathane servisleri kapalı tutulan Manisa Doğumevi'nde enfeksiyon olup olmadığı araştırılırken, sonuçların birkaç gün içerisinde kesinleşeceği bildirildi.
(

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2005 Pazar 18:44:51
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 19:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?