19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ova sular altında, zarar büyük

Nehir taştı, ova sular altında

Aydın’da yaklaşık 2 haftadır aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle taşan Menderes Nehri, Koçarlı Ovası’nı sular altında bıraktı.

Yaşanan taşkın nedeniyle binlerce dönüm ekili alanın sular altında kaldığını belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, yetkililerden yardım isteyerek, taşkından zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi.

Şiddetli yağış ve sel, Ege Bölgesi'nde çiftçileri zor durumda bıraktı. Son dönemde meydana gelen yoğun yağışların ardından Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla birlikte Koçarlı Ovası'nı sular altında bırakan taşkın son yıllarda pamuk ekiminden zarar görerek buğdaya yönelen çiftçileri vurdu. Çine Barajının tamamlanmaması ve İkizdere Barajı’nın su tutmaması nedeniyle Koçarlı ovasının beşinci su baskınını yaşadığını ifade eden Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, "Bölgemiz pamuk deposu halindeyken, üreticilerinin son yıllarda pamuk ekiminden zarar görmesinden dolayı buğdaya yöneldi. Bu nedenle buğday ekimi yüzde 60’lara ulaştı. Barajların su tutmaması nedeniyle çiftçilerimizin ürünleri son yağışlarla tamamen sular altında kaldı” dedi.

Çiftçilerin borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyleyen Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan "Çiftçilerimizin bu zarara karşılık, Türkiye genelinde 31 vilayetinde Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının ertelendiği gibi, ilimizde de çiftçilerimizin bu ertelemeden yararlanmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 19:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih kurt IP: 88.228.13.xxx Tarih : 19.02.2009 00:20:21

ege bölgesi özellikle aydın yöresi ilk kez sanırım bu kadar yağış görüyor.ben şuan aydında olmadığım halde haberleri alıyorum.menderes nehrinin taşmasıyla ovalar hep su altında kaldı.çiftçileri zarara sürükledi.devletin bu olay karşısında çiftçilerimizin zarara uğramaması için önlem almasını temenni ediyoruz.SAYGILAR...