29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Öyle bir 'efe'lendi ki!..

Ege ve Akdeniz Bölgesi Yörük Ali Efe ve Efeler Şenliği kapsamında belirlenecek olan Baş efe adayları arasında bir bayanın bulunması erkek efeleri kızdırdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılacak şenlikler öncesinde bir taraftan baş efe adayları ortaya çıkarken diğer taraftan da Ayşe Tülü’nün baş efe adaylığı “Kadından efe olur mu?” tartışmalarına neden olmuştu. Daha önceki yıllarda Aydın İstasyon Meydanı’na dikilen Yörük Ali Efe’nin bıyıksız heykeli de ‘Bıyıksız Efe mi olur’ tepkisi nedeniyle kaldırılıp yerine yenisi dikilmişti.

Ege ve Akdeniz Bölgesi Yörük Ali Efe ve Efeler Şenliği öncesinde baş efe olabilmek için adaylığını açıklayan 70 yaşındaki Ayşe Tülü, kadınlardan da baş efe olabileceğini belirterek “İmamköylü Emirayşe Efe de bir kadındı. Ve düşmana karşı çok iyi görev yaptı” dedi.

Milli günlerde elindeki bayrağı ve şalvarının üzerinde sakladığı tabancası ile Aydın’ın simgesi haline gelen Ayşe Tülü, yaşanan tartışmalara kızıp bugün şehre inmedi. Kendisinin efe ve efelikle özdeşleştiğini belirten 70 yaşındaki bayrak nine, canının sıkıntısını evinde beslediği keçileri severek gidermeye çalışıyor.

Hayatını efeliğe ve silahlara adadığını belirten Ayşe Tülü bir çok bayanın eline almaya bile korktuğu silahları adeta bir dost ve arkadaş gibi görüyor. Silahları çok sevdiğini belirten Tülü "Silahlarla aram çok iyi. Bugün beni silah altına laıp askere gönderseler seve seve giderim. Bu benim içimden gelen bir duygu" dedi. Zaman zaman silahı ile ateş edip, hem talim yapan hem de efelik yarışmalarına hazırlanan Ayşe Tülü, yaşanan tartışmaların ardından kızışan baş efelik yarışmalarında çifte silahı ile adeta erkeklere meydan okuyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan IP: 213.17.63.xxx Tarih : 29.08.2008 21:16:50

biz yoruklerde efe bu gune kadar erkekse bugunden sonrada erkek olur.biz efe istiyoruz.hanim efe degil.gidin isinize bakin siz.