17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Öymen: 3. taslakta olumlu bir değişiklik yok

Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, kamuoyunda tartışılan 17 Aralık’ta yapılacak AB Zirvesi öncesi 3. taslağın özü itibariyle 1. ve 2. taslağın gerisinde olmadığını belirterek, "Türkiye açısından olumlu sayılabilecek bir değişiklik görmüyoruz" dedi.

Öymen, yaptığı açıklamada, 17 aralık Zirvesi öncesi gündeme gelen taslakların hepsinde, "Ucu açık müzakere" ifadesinin yer aldığına dikkati çekerek, "Bazen metne aşırı bir iki cümle koyarlar, sonra bunu kaldırınca size taviz vermiş gibi olurlar. Veya koyacaklarını söyledikleri bir iki cümleyi koymazlar, sizde çok memnun olursunuz. Halka bunu büyük bir başarı gibi, zafer gibi anlatırsınız. Bu oyunlara gelmemek, metnin esasına bakmak lazım" diye konuştu.

Taslak metinlerin hepsinde "Türkiye’nin haklarını sürekli olarak kısıtlayabileceklerine" ilişkin paragrafın yer aldığını belirten Öymen, "Bu kısıtlamaların bir derogasyon, yani AB uygulamalarından bir sapma, hatta sürekli kısıtlama olabileceğini içeren bir yazım biçimi getirmişler" dedi.

Öymen 3. taslakta Kıbrıs’la ilgili olarak da bir değişiklik bulunmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 19:58:51
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 20:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?