24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Öymen: Kıbrıs’ta hiç beklenmedik gelişmeler olabilir

Artvin - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kıbrıs’ta hiç beklenmedik gelişmeler olabileceğini söyledi.

Artvin’de düzenlenen "AB, Kuzey Irak, Kıbrıs ve Ermeni Meselesi" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, yıllardır çeşitli bahanelerle Türkiye’nin AB üyeliğine engel olan ülkelerin Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasına da engel olduklarını iddia etti.

Öymen, "Türkiye ve Kıbrıs üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Kıbrıs konusunda ciddi endişelerim var. Tarih boyunca Yunan adası olmamış olan Kıbrıs, yeşil hat kaldırılarak ve 80 bin Rum Türklerin içine sokulmak suretiyle Rumlaştırılmak isteniyor" dedi.

AB’ye üye olmak için kimseden lütuf beklemediklerini, AB üyeliğinin Türkiye’nin hakkı olduğunu belirten Öymen, "AB’ye girme koşullarına sahip her ülke AB’ye girebilir. Onun için biz AB’ye girme hakkına sahibiz. Bu hakkımızı kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de ulusal çıkarları korumanın çağdışı bir davranış gibi görülmeye başlandığını ifade eden Öymen, "Dünyada hangi ülke kendi ulusunun çıkarlarını korumuyor? Elbette ki bütün ülkeler kendi ulusal çıkarlarını koruyor. Eğer (AB’ye gireceğiz diye korumayalım) düşüncesi varsa ben böyle bir anlayışı kabul etmiyorum. Biz AB’ye temel çıkarlarımızı koruyarak gireceğiz. AB diğer üyelerinden, üye olurken hangi koşulları istediyse bizden de aynı koşulları istemeli" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 01:24:47
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 01:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?