26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Özal iddialarına cevap geldi

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmada saç tellerinde inceleme yapılamadığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, saç telleri üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Saç tellerinde kök bulunamadı. Kimyasal inceleme yapılamıyor, biyolojik inceleme yapılacak'' şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

İnce, Turgut Özal'ın saç tellerindeki incelemeye ilişkin, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin Ali Tıp Kurumu kaynaklı olmadığını ifade ederek, ''Soruşturmayı yürüten savcılılık tarafından gönderilen Özal'ın saç tellerini inceledik. Ne olup bittiğiyle ilgili savcımıza bilgi veriyoruz. Çalışmalar sürüyor. Arkadaşlarım yaptıkları çalışmaları iletiyorlar. Sonuçta onlar 'tamam' deyince çalışmamız bitecek. Bu bizim bir vakamız. Arkadaşlarla 'tamam' deyince raporu göndereceğiz'' dedi. ''Saç tellerinde biyolojik inceleme yapılacak, kimyasal inceleme yapılamıyor, kök bulunamadı'' gibi haberlerin doğru olmadığını belirten İnce, bilgileri savcıyla paylaştıklarını söyledi.

İnce, ''Bizim neyi nasıl yapacaklarımız deklarasyonda yazılı. Bu bilgiler nasıl değerlendiriliyor bilmem, ama bunlar doğru değil. Nasıl çıkıyor bilmiyorum'' diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2013 Pazartesi 11:08:49
Güncelleme :25 Mart 2013 Pazartesi 11:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.metin IP: 95.155.0.xxx Tarih : 25.03.2013 22:00:22

rahmetli sayın cumhur  baskanımın ölüm zamanında ben dubai de ikamet ediyordum araplardan duyduguma göre sayın cumhurbaskanımın zehirlenerek hemde ailesinden en yakın kisi zehirledigini ve ucaktanak  ölü olark indirildigini duydum ne dereceye kadar dogru oldugunu bilmiyorum cünkü kulakdan duymayım belkide esastır belkide yalandır cünki TR dünya gözünde 1 numaraydı orasını allaha havale edelim allah rahmet eylesin kabiri cennet olsun TR ye cok kazancı oldu