20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Özalp'i sel aldı: 2 ölü

Van'ın Özalp İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. İlk belirlemelere göre Boğazkesen Köyü'nde 1 kişi sel sularına kapılarak ölürken, 1 kişi de kayboldu. Jandarma ve arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

Van’ın Özalp İlçesi’nde akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur kısa sürede sele neden oldu. Özalp’ın Boğazkesen, Savatlı, Şehittepe ve Dağdeviren köylerinde etkili olan selde bazı evlerin ve ahırların yıkıldığı belirtildi.

Boğazkesen Köyü’nde sel sularına kapılan 25 yaşındaki Ecevit Özbulak’ın cesedi köylüler tarafından bulunurken, annesi Şiro Özbulak’ın kayıp olduğu belirtildi.

Özalp Kaymakamlığına vekaleten yürüten Saray Kaymakamı Ali Canpınar, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığını, ancak selden dolayı güçlükle ilerleyebildiklerini söyledi.

Selin etkili olduğu köylere ulaşabilmek için iş makinelerinin çamur yığınlarını kaldırmaya çalıştığı belirtildi. 

Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 oldu

Boğazkesen Köyü'nde oğlu ile birlikte sel sularına kapılarak kaybolan Şiro Özbulak'ın da cesedi sabah saatlerinde bulundu.

Van'ın Özalp İlçesi'nde dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur kısa sürede sele neden oldu. Özalp'ın Boğazkesen, Savatlı, Şehittepe ve Dağdeviren köylerinde etkili olan selde bazı evler ve ahırlar yıkılırken, yüzlerce hayvan da telef oldu. Boğazkesen Köyü'nde sel sularına kapılan 25 yaşındaki Ecevit Özbulak'ın cesedi dün gece köylüler tarafından bulunurken, annesi 60 yaşındaki Şiro Özbulak ise sel sularına kapılarak kayboldu. Arama kurtarma ekipleri tarafından gece ve sabah saatlerinde devam eden çalışmalar sonucu anne Şiro Özbulak'ın da cesedi bulndu. Ölü sayısı 2'ye yükselirken, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları ise sürdürülüyor.

...
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2012 Pazar 21:55:26
Güncelleme :3 Eylül 2012 Pazartesi 10:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?