19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Özel harekatçıdan siyasilere: Allah belanızı versin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul’da öldürülen 5 polisin cenaze töreninde, Irak başarısızlığını kabul ederek "Irak halkının bölünmez bütünlüğü için gayret sarf eden bir Türkiye’nin, bunun bedelini şu ana kadar kaybettiği yaklaşık 80 evladıyla ödememesi gerekirdi" dedi.

Özel harekâtçı olduğu belirtilen İsmail Hakkı Özkan, Erdoğan’ın önüne çıkarak "Siyasiler, Tolon Paşa kadar olamadınız. Barzani ile Talabani geldiğinde zırhlı araç veriliyor. Neden bizim şehit arkadaşlarımıza verilmedi. Allah belanızı versin" diye seslendi.

Musul’da uğradıkları saldırı sonucu ölen 5 güvenlik görevlisi için İçişleri Bakanlığı önünde, asker ve sivil üst düzey katılımlı tören düzenlendi.

Ayrıntıları Cumhuriyet gazetesinin haberinden alıntılayarak aktarıyoruz:

Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök , eski başbakanlardan Bülent Ecevit , bakanlar kurulu üyeleri, askeri erkân, şehitlerin aileleri ve çalışma arkadaşları katıldılar.

Erdoğan, Irak halkının bölünmez bütünlüğü için elinden gelen çabayı sarf eden bir Türkiye ve Türk milletinin bunun bedelini, şu ana kadar kaybettiği yaklaşık 80’e yakın evladıyla ödememesi gerektiğini vurgulayarak ’’Biz, gerek koalisyon güçleri nezdinde gerekse geçici yönetim nezdinde bunun takipçisi olacağız. Tabii bunlar bizleri, şehit ailelerini ve milletimizi tatmin etmiyor, etmez de’’ diye konuştu.

’Allah belanızı versin’

Şehitlerin devlet erkânınca uğurlandığı sırada, MHP lideri Devlet Bahçeli ’nin koruması olduğu öğrenilen özel harekâtçı İsmail Hakkı Özkan, Başbakan’ın önüne çıkarak ’’Siyasiler, Tolon Paşa kadar olamadınız. Barzani ile Talabani geldiğinde zırhlı araç veriliyor. Neden bizim şehit arkadaşlarımıza verilmedi. Basında utanmadan zırhlı cip deniyor. Güvenlik görevlileri neden arızalı araçlarla gönderiliyor? Iraklılardan kiralanan 3 chevrole ile olmaz. Uçakla gidemezler miydi? Allah belanızı versin’’ diye seslendi. Özkan hakkında inceleme başlatıldı. Edinilen bilgiye göre Bahçeli, Özkan’ı koruma olarak ismen istedi. Özkan’ın özel harekâtta görev yaptığı dönemde üstlerine saygısızlık nedeniyle kıdem durdurma cezası aldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , ’’Şehitlerin mezar yerlerinin bile Türkiye coğrafyasının bölünmez bütünlüğünün işareti’’ olduğunu belirtti. Baykal, ’’O bölgede meydana gelen saldırıyla güvenlik görevlilerimizin şehit edilmesini biz de ülkemizin birliği, bütünlüğü adına özellikle not ediyor, bugüne kadar teröre karşı mücadelede Türkiye’ye verdiği sözü tutmayanları bir kez daha sorumluluğa davet ediyorum’’ dedi.

Öymen’den önerge

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Grup Başkanvekili Kemal Anadol da dün parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, ’’hükümetin yetersiz davranışını’’ kınadı. Dışişleri Bakanı Gül’ün yanıtlaması istemiyle önerge veren Öymen, ’’Bu görevlilerimiz niçin havayolu yerine karayoluyla gönderilmiştir? Bölgede etkin güvenlik gücü olan ABD’den eskort istenmiş midir? Tehlikeli bölgeden geçecek olan güvenlik görevlilerimize zırhlı araç tahsis edilmiş midir?’’ sorularına yanıt istedi. Öymen, ’’Savaşa katılmayan Türkiye, en büyük 3. zaiyatı veriyor. Türk devleti aciz bir görünüm sergiliyor’’ dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ’ın da cumartesi günü İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile görüşerek üzüntülerini dile getirdiği bildirildi. Saldırıda karnından yaralanan güvenlik görevlisi Sadettin Keçe ’nin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.


CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 16:58:32
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 01:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?