19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Özel hava yolu şirketleri Trabzon'a yaradı

 İstanbul'a günde iki uçuşları olduğunu ifade eden Memiş, "Uçuş fiyatlarımız kadar saatlerimiz de çok uygun. İstanbul'da bir günlük işi olan bir vatandaşımız sabah saat 09.20'de gidip işini hallettikten sonra akşam saat 19.00'da da geri dönmektedir" dedi.
Bilet fiyatlarının gidiş-dönüş 150 milyon, tek yön olması durumunda ise 79 milyon olduğunu belirten Memiş, "Döviz kurlarında anormal bir dalgalanma olmadığı takdirde daha uzun bir süre bu fiyatlardan yolcu taşımak niyetindeyiz" diye konuştu. Hafta içi her gün iki kez, hafta sonları da bir kez İstanbul'a uçtuklarını söyleyen Memiş, "22 Mayıs'tan itibaren bilhassa gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları Almanya, Belçika ve Hollanda'ya da uçmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon'a sefer yapan bir diğer özel havayolu şirketi olan Fly Air ise 21 Ekim tarihinden itibaren Trabzon'dan İstanbul ve Ankara'ya uçuyor. Pazartesi ve Cuma günleri olmak üzere, haftada iki kez Ankara'ya, Pazartesi ve Cumartesi günleri hariç olmak üzere haftada 5 gün de İstanbul'a seferler düzenleyen Fly Air ile günde 148 kişi uçuyor. Bilet fiyatlarında farklı bir uygulamaya giden Fly Air Havayolları, fiyatları ilk bilet alanlarda indirimli olmak üzere 69 milyon 500 bin lira, 89 milyon 500 bin lira ve 99 milyon 500 bin lira şeklinde belirliyor.
10 adet uçakla uçuş yapan Fly Air 21 Ekim tarihinden bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişi taşırken, bu sayı Onur Air'le birlikte 17 Aralık'tan itibaren 12 bin kişiye ulaştı. Toplam 27 bin kişi taşıyan her iki havayolu şirketi de bayram nedeniyle seferlerini tam doluluk oranıyla gerçekleştiriyor.
MUSTAFA USTA - TRABZON (İHA)
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 13:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?