17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Özgür iradesiyle örtünenle sorun yok

CHP İstanbul milletvekili Kemal Derviş, "Bir bayan, özgür iradesiyle türban takıyorsa onunla problemimiz olmaz" dedi.

Kemal Derviş, Demokrasi Kültürünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği tarafından İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen "İmbat Toplantıları"nda, sosyal demokrasinin, dünyada ve Türkiye’de, küreselleşme karşısında önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sermayenin güçlendiğini, emeğin ise zayıfladığını, "eleştirme ve sorgulama" sürecinin başlaması gerektiğini belirten Derviş, "Artık altı oku, sosyal demokrasiyi, hem evrensel hem de yerel düzeyde tartışmamız lazım. Bunu sadece CHP’nin değil, sola açık tüm insanların yapması gerekir" dedi.

CHP içinde takım çalışmasına ihtiyaç olduğunu da dile getiren Derviş, "Lider kadrosuyla takım çalışması yapmalı. Tek adam portresi sosyal demokratlara hiç yakışmıyor. Biz başbuğ partisi olmamalıyız" diye konuştu.

Bazı gazetelerde yayımlanan türban ile ilgili açıklamaları hatırlatılan Kemal Derviş, haberlerin "çarpıtıldığını" öne sürerek, "Bence yasaklarla hiçbir şey halledilemez. Önemli olan herkesin kendi özgür iradesiyle hareket etmesidir. Bir bayan özgür iradesiyle türban takıyorsa, bu kardeşimizle, arkadaşımızla bir problemimiz olmaz" dedi.
İZMİR
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 13:07:48
Güncelleme :16 Temmuz 2004 Cuma 13:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?