18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Özkaya için soruşturma yok

Yargıtay Başkanlık Divanı, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya hakkında dava ve disiplin soruşturması açılmasına gerek görmedi.

Yargıtay Başkanlık Divanı, Yargı-MİT-Çakıcı bağlantısına adı karışan Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya hakkındaki iddiaları inceleyip son kararını vermek için bugün toplanmıştı.

Özkaya, Çakıcı davasında MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’na davaya ilişkin bilgileri aktarmakla suçlanıyordu.

Başkanlık Divanı, Özkaya hakkında ön soruşturma yapılması kararı vererek bir üyeyi muhakkik tayin etmişti.

Özkaya hakkındaki iddialarda suç unsuru yok

Soruşturmacı üye olan Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Başkanı Birsin Tüzinal da Özkaya hakkındaki iddialarda bir suç unsuru bulunmadığını belirtti.

Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, hakkındaki iddialar nedeniyle rapor almıştı.

ÇİRKİN SALDIRILARA MARUZ KALDIM


Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun hakkında verdiği kararı değerlendirirken, "Hak etmediğim çirkin saldırılara maruz kaldım. Daima mesleğin etik kurallarına uygun yaşadım" dedi.

Özkaya, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun hakkında cezai ve disiplin yönünden işlem yapılmasına yer olmadığına ilişkin verdiği kararı değerlendirdi.

İddialara konu olayın lüzumundan fazla abartıldığını belirten Özkaya, "Daima mesleğin etik kurallarına uygun yaşadım. Buna rağmen böyle bir kişiye haksız tecavüz yapıldığına göre hiç kimsenin meslek hakları garanti altında değil. Gerekli yasal yollara başvurdum, başvurmaya da devam edeceğim. Hakim önünde bu iddialarda bulunanlarla hesaplaşacağım" diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Özkaya, 18 Ekim Pazartesi günü görevine başlayacağını bildirdi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 18:21:01
Güncelleme :14 Ekim 2004 Perşembe 21:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?