19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Özkök'ten 'üst kimlik' değerlendirmesi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Türk kimliğinin üst kimlik olmasından korkulacak ya da çekinilecek bir şey yok" dedi.

Orgeneral Özkök, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer tarafından Cumhuriyet’in kuruluşun 81. yıldönümü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda, gazetecilerin "üst kimlikle" ilgili soruları üzerine, herhangi bir ülkeden gelip ABD’ye yerleşen bir kişiye nereli olduğu sorulduğunda, bu kişinin ABD vatandaşı olduğunu söylediğini kaydetti. Özkök, şöyle konuştu:

"Her ülkede bunları uygulamak mümkün değil. Çünkü her ülkenin jeopolitik yapısı, kültür, güvenlik ve gelirleri farklı. Türk kimliğinin üst kimlik olmasından korkulacak ya da çekinilecek bir şey yok. Toplumları bir arada tutmak için herkes bir üst kimlik yaratmak zorundadır."

Genelkurmay Başkanı ‘refah seviyesi yükseldikçe sorun da kalmaz’ mesajını verdi
Özkök, "Türk kimliği üst kimliktir bunda korkacak birşey yok. Her ülke toplumu birarada tutmak adına bir üst kimlik yaratmak zorundadır.Türk kelimesi Türkiyeliliği de ifade ediyor. bunu değiştirmeye kalkmanın çok daha zor ve ihtilaflı olacağını düşünüyorum” dedi.

Genelkurmay Başkanı AB süreci ile ilgili olarak da ‘17 aralıktan önce hata yapılmamalı’ mesajını verdi. Müzakere sürecinin Türkiye’nin 10 yıllarını etkileyeceğini belirten Özkök, "bu nedenle genel bir konsensüs sağlanmalı" dedi.

Genelkurmay Başkanı hükümet ile ilişkilerini de değerlendirdi. Özkök, "benim için AKP başka, Erdoğan başka, hükümet başka. Ben hükümete bağlı bir organım. Benim için önemli olan Cumhuriyet hükümetidir. İlişkiniz şiir gibi diyorlar bunlar uydurma şeyler. Biz kendi içimizde bile kuvvet komutanları ile harekat planı yaparken görüş ayrılığına düşüyoruz . Önemli olan son noktada uyumu bulabilmektir" dedi.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 02:44:46
Güncelleme :30 Ekim 2004 Cumartesi 08:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?