17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Özpetek'in 'Kutsal Kalp'inde 'kahraman Türk' olmayacak

İtalya'da yaşayan ünlü Türk yönetmen Ferzan Özpetek, 40'ı aşkın ödül alan Karşı Pencere filminden sonra yeniden kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor.
Özpetek'in daha önce bir Türk kadının hikayesini anlatacağını belirttiği ve Napoli'de çekileceğini açıkladığı filmde değişiklikler var.
Özpetek, İtalya'nın çok satan gazetelerinden La repubblica'ya yaptığı açıklamada, Cuore Sacro / Kutsal Kalp" adlı son filminde başrolü bir Türk oyuncuya oynatmak ve bir Türk kadının hikayesini anlatmak istediğini, ancak senaryosunu yazmaya devam ettiği hikayenin başka bir şekilde geliştiğini ve filminin Cahil Periler ve karşı Pencere gibi tamamen İtalyan tarzı olacağını belirtti.
Özpetek, İstanbul'a olan benzerliği nedeniyle daha önce yeni filmini Napoli'de çekmeye karar vermişti.
Senaryoda yapılan son değişiklikler, mekanın da Napoli'den Roma'ya alınmasına neden oldu. Özpetek, geçen ay Türkiye'ye gelip yeni filmi için görüşmeler yapmıştı.
Senaryodaki büyük değişiklik, yönetmenin İstanbul ziyaretinde istediği oyunculardan olumlu cevap alamadığı yorumlarına neden oldu. Özpetek'in uzun süredir Hülya Avşar'la çalışmak istediği biliniyor.
ELVAN UYSAL - ROMA (IHA)
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 11:31:00
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 18:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?