23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Özür dilerim, istifa etmeyeceğim'

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Rus turistlere yönelik "sonradan görme görgüsüzler" sözleri için, özür diledi. Koç, istifa etmeyeceğini daha yapacağı çok işi olduğunu belirtti.

CNN Türk’teki Manşet Programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Rus turistler hakkındaki sözleri için bir kez daha özür diledi.

"Hürriyet’im internet sitesindeki "Bakan Koç’a büyük tepki" haberini Bakan Koç’a gösteren Birand, buradaki yorumlarda "istifa etmeniz konusunda yoğun bir tepki var. İstifa edecek misiniz" diye sordu.

Bakan Koç’un bu soruya yanıtı, "Kesinlikle istifa etmeyeceğim. Bu bakanlıkta daha çok yapacak işim var. Önümüzdeki günlerde 700 Rus tur operatörünü ağırlayacağım. Ve orada sözlerimin yanlış anlaşıldığını anlatıp, onlardan bir kez daha özür dileyeceğim" oldu.

SABAH BASIN TOPLANTISI YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi. Rus turistlere yönelik "sonradan görme görgüsüzler" sözleri ile ilgili olarak, “şakacı zihniyetimin verdiği bir sözle bu hadise olmuştur. Derin bir üzüntü içindeyim” dedi. Bakan Koç, "arada sırada espritüel hayatım bana böyle bir söz söylettiyse, özür dilemek erdemdir. Özür de dilerim” diye konuştu.

Koç, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çevresi Düzenlemesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü için Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuya ilişkin soruyu yanıtladı.

Bakan Koç, sözlerine, “Benim huyumu biliyorsunuz. Dostça münasebetler içindeyim ve dostça münasebetler içinde haddini aşan ve Rusların zenginliğini belli etmek için sözler söyledim” diyerek başladı. Koç, şöyle konuştu:

“Akıbetinin böyle olacağını düşünemediğim, şakacı zihniyetimin verdiği bir sözle bu hadise olmuştur. Ama kastım katiyen bu değildir. Ben gerek valiliğim, gerekse genel sekreterliğim sırasında defalarca Rusya’ya gittim. Rusya’da dostlarım var. Son olarak Moskova Fuarı’nda Ruslar ile beraberdik. Türk yazarlarını Rus diline kazandırma çalışmaları içindeyken bu hadise oldu. Derin bir üzüntü içindeyim. Biz bu insanlara karşı kötü bir niyetimiz olamaz. Zaten olmadığı şuradan belli; cumartesi akşamı 700 kadar Rus tur operatörüne ev sahipliği yapacağım.”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne durumu anlatan bir mektup gönderdiğini kaydeden Bakan Koç, Rus turistlerden özür dileyip dilemeyeceğini soran gazeteciye de, “Ben Türkçe’yi iyi konuşurum. Ama arada sırada espritüel hayatım bana böyle bir söz söylettiyse özür dilemek erdemdir. Özür de dilerim” karşılığını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 18:22:36
Güncelleme :7 Nisan 2005 Perşembe 18:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?